Foto: Publicitātes attēli

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" no 12. līdz 14. novembrim piedalās 2017. gada Dubaijas aviošovā, kas ir viens no pasaulē lielākajiem un svarīgākajiem aviācijas nozares pasākumiem. Dubaijas aviošovā "airBaltic" kopā ar lidmašīnu ražotāju "Bombardier" prezentē komerciālo reaktīvo lidmašīnu "Bombardier CS300", portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Tieši 2015. gada Dubaijas aviošovā "Bombardier" paziņoja, ka "airBaltic" būs pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas uzsāks lidojumus ar CS300 lidmašīnām. 2016. gada 14. decembrī "airBaltic" veica pirmo komerciālo lidojumu ar CS300 lidaparātu. Šobrīd "airBaltic" flotē ir septiņas Bombardier CS300 lidmašīnas no kopumā 20 pasūtītajiem lidaparātiem. Līdz šī gada beigām "airBaltic" plāno saņemt astoto CS300 lidmašīnu.

Tāpat Kanādas kompānijā aviošova laikā paziņoja, ka panākusi vienošanos pārdot līdz 24 "CSeries" lidmašīnām Ēģiptes "EgyptAir". Darījuma summa tiek lēsta aptuveni 2,2 miljardu ASV dolāru apmērā.

Dubaijas aviošovs tiek rīkots reizi divos gados Tuvo Austrumu galvenajā centrā Dubaijā kopš 1986. gada. Dubaijas aviošovs ir pasaules līmeņa izstāde, kurā tiek izrādīti jaunākie sasniegumi militārajā, vispārīgajā un komerciālajā aviācijā.

Dubaijas aviošovs ir nozīmīgs pasākums, kurā pulcējas aviācijas nozares profesionāļi, mediju pārstāvji un entuziasti no visas pasaules, lai satiktos un aplūkotu jaunumus. 2015. gada Dubaijas aviošovā piedalījās 1 103 dalībnieki no 63 valstīm, kopumā pulcējot 66 346 viesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!