Foto: F64
Latvijas hokeja izlases jaunie spēlētāji Sandis Zolmanis, Maksims Ponomorenko un Linards Mazurs-Mago pēc "Euro Ice Hockey Challange" (EIHC) turnīra Francijā bija sajūsmināti par iespēju spēlēt galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase izcīnīja pirmo vietu Francijā notikušajā turnīrā, pārspējot Francijas, Baltkrievijas un Slovēnijas izlases.

"Gatavošanās posmā un pārbaudes mačos Francijā es sapratu, cik šeit viss profesionāli notiek. Hārtlijs milzīgu uzmanību pievērš niansēm un detaļām. Tāpat Bobs visam uz laukuma ļoti rūpīgi seko līdzi, koriģējot un labojot kļūdas. Viņš kā personība ir ļoti foršs cilvēks, kuram ir patīkami atrasties līdzās," intervijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestam stāstīja Zolmanis. "Visgrūtākā spēle man šajā turnīrā bija pirmā - pret Baltkrieviju, biju sevi kaut kur pazaudējis. Mēģināju sevi atrast, bet tas īsti neizdevās. Pēc spēles parunāju ar Hārtliju un viņš norādīja uz lietām, kas man jāuzlabo. Viņš zināja, ka varu nospēlēt labāk. Līdz ar otro spēli es sāku adaptēties un mans sniegums kļuva labāks."

Zolmanis savā debijas turnīrā guva arī vienus vārtus.

Savukārt Ponomorenko laikā, ko viņš pavadīja izlases sastāvā, ir iemācījies ļoti daudz.

"Visvairāk šajā nedēļā iemācījos, kā spēlēt savā zonā bez ripas, izvēloties pareizu pozīciju laukumā. Nedrīkst koncentrēties tikai uz vienu spēlētāju. Ir jālasa visa spēle kopumā. Šīs septiņas dienas bija neatsveramas, ieguvu gandrīz vairāk nekā savu 15 gadu ilgajā hokeja karjerā," par savu pieredzi aizvadītajā nedēļā pārdomās dalījās Ponomorenko.

"Trenēties un piedalīties treniņprocesā pie tik lieliska speciālista kā Bobs Hārtlijs – iegūta izcila pieredze," izteicās vēl viens izlases debitants Mazurs-Mago. "Runājot par spēli, hokejs sastāv no detaļām un niansēm, tādēļ tām pievērsām ārkārtīgi lielu uzmanību. Šo atcerēšos visu mūžu. Šeit, Eiropā, neviens treneris neko tādu nemāca. Tāpat apguvu dažas hokeja gudrības, piemēram, necelties uz soliņa kājās, lai pretinieks nezina, kura maiņa nākamā dosies laukumā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!