Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 17. decembrī, pulksten 19.00, jau otro reizi Rīgas Domā izskanēs viens no Ziemassvētku un adventes laika klasiskākajiem skaņdarbiem – fragmenti no Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas "Mesija" diriģenta Inta Teterovska vadībā ar mūziķiem Eviju Martinsoni (soprāns), Lauru Grecku (alts), Raiti Grigali (basbaritons) un Mārtiņu Zvīguli (tenors), koriem "Balsis" un "Fortius", kā arī baroka orķestri "Collegium Musicum Riga" (diriģents Māris Kupčs).

Kā portālu "Delfi" informē kustības "Sing Along" pārstāve Kristīne Tjarve, kopīgajā Hendeļa "Mesija" dziedājumā Rīgas Domā var piedalīties ikviens - ne tikai tie, kuri dzied koros, bet arī tie, kuriem dziedāšana ir hobijs. Jābūt vienīgi vienam no šo balsu grupu dalībniekiem: soprāns, alts, tenors vai bass. Ikviens, kurš nolems piedalīties šajā pasākumā, var sekot līdzi informācijai mājaslapā un sociālajos tīklos, jo pasākuma organizatori paredzējuši arī vairākus mēģinājumus. Tāpat mājaslapā pieejams īpaši sagatavots nošu materiāls.

"Pēc 2016. gada decembra kopīgās dziedāšanas daži skatītāji atzinās, ka sākumā kautrējušies dziedāt, jo parasti koncertos tā nedara, bet šis nav parasts koncerts, šeit var! Un var brīvi, neskatoties uz savām spējām un zināšanām mūzikā. Tā ir lielākā šī pasākuma burvība, ka visi dzied. Un pat, ja nedzied, arī piedalīties klausoties ir vērts, jo tiek atskaņota kvalitatīva un baudāma mūzika!," uzsver pagājušā gada koncerta dalībnieki.

Biļetes uz kopdziedāšanas koncertu (gan kā klausītājiem, gan kā dziedātājiem) pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Interneta vietnē www.singalong.lv pieejamas gan notis, gan arī īpaši balsu apmācību video, lai katrs individuāli sev vēlamajā laikā var apgūt materiālu un dziedāt kopīgajā koncertā 17. decembrī. Kopā tiks izdziedātas piecas daļas no skaņdarba, koncertam ilgstot aptuveni pusotru stundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!