Foto: Privātais arhīvs/Mārcis Baltskars
Daudzi piekritīs, ka mūža skaistākā diena – kāzu ceremonija un svinības – nav iedomājama bez profesionāla fotogrāfa. Tāpat par neiztrūkstošu kāzu tradīciju kļuvusi jaunā pāra fotosesija, kur nereti top īsti mākslas darbi.

Šoruden gredzenus mija skaistumkonkursu dalībniece Kristina Viļuma un viņas mīļotais puisis Gvido Andžs, un pāris savai lielajai dienai bija izvēlējušies vairākus profesionāļus, kas to iemūžina.

Īpašu ievērību guvis Latvijā populārā fotogrāfa Mārča Baltskara uzņemtais kadrs, kurā no putna lidojuma redzams jaunais pāris kāpostu laukā. Tas izpelnījās daudz "patīk" atzīmju sociālajos tīklos un guvis arī starptautisku atzinību, oktobrī kļūstot par vietnes "Wedding Photographer Society" labāko mēneša foto.

"Kāzas ir sava veida atskaites punkts kaut kam svarīgākam, kad "es" un "tu" pārtop par "mēs", tādēļ mēs bijām gatavi uz visu, lai šī diena būtu izplānota, maksimāli atmiņās paliekoša un savādāka nekā citiem. Uzskatu, ka tas mums arī izdevās, ko pierāda pasaules līmeņa organizācijas "The Wedding Photographer Society" atzinība – pēc dažādu jomu (māksla, dizains, mode) ekspertu viedokļiem no tūkstošiem fotogrāfiju mūsu kāzu bilde tika izvēlēta kā 2017. gada oktobra labākā," "Delfi Izklaidei" prieku neslēpj Kristina.

"Paši esam no Latgales, taču kā ceremonijas un svinību vietu izvēlējāmies muižas, kas atrodas Kurzemē, tādēļ īsi pirms kāzām kādā nedēļas nogalē devāmies izbraucienā pa Kurzemi, lai sameklētu vietas, kurās kāzu dienā iemūžināt mūsu emocijas. Ņemot vērā, ka mēs abi esam uzauguši laukos un šobrīd vīrs nodarbojās ar mežizstrādi un lauksaimniecību, tad kāzu dienā priekšroku devām dabas vērtībām," par plānošanu stāsta jaunā sieva.

Foto: Privātais arhīvs/Ilze Ose
"Meklējām vientuļos kokus, dzirnavas, skaistus silus, taču atradām 10 – 15 ha lielu lauku, kurā auga milzīgi kāposti. Šis lauks uzrunāja ar to, ka savā veidā tas ietver vairākas simboliskas nozīmes, pirmkārt, to, ka ir ticējums, ka bērnus meklē kāpostos, otrkārt, kāposts ir "kāposts", kas simbolizē bagātību," izvēli pamato Kristīna.
"Šī bilde kāpostu laukā faktiski ir tāds mazu, laimīgu nejaušību rezultāts. Jo es tobrīd biju uzlidojis, lai nofilmētu (kāzās biju kā video operators) no gaisa pavisam citu kadru. Bet, ieraugot skaisto skatu, manī atkal ''pamodās'' fotogrāfs, uzreiz teicu – stop, man ir ideja. Bija jau vakars, saule rietēja, un tādā gaismā kāpostu galviņas perfekti izgaismojās, kļūstot par lielisku un, protams, arī simbolisku fonu jaunajam pārim.
Rapši, magones, kukurūza – tās ir tādas Latvijas kāzu foto modē jau pārbaudītas vērtības, bet šoreiz Kristina un Gvido bija pacentušies un atraduši šo milzīgo kāpostu lauku, lai tieši viņiem taptu kas īpaši skaists un unikāls. Un man prieks, ka mums visiem kopā tiešām izdevās ko tādu radīt!" par veiksmīgo kadru priecājas arī tā autors Baltskars.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!