Foto: Publicitātes foto
Latvijas čempioni Kristaps Kalva un Jūlija Lisovska (SDK "Daugava") Vīnē notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās 87 pāru konkurencē iekļuva astotdaļfinālā un ieņēma 41. vietu, sasniedzot Latvijai pēdējos trijos gados augstāko vietu pasaules čempionātos LA dejās, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Par pasaules čempioniem trešo gadu pēc kārtas kļuva Gabriele Gofredo un Anna Matuša no Moldovas.

Iepriekšējos divos gados pasaules čempionātos LA dejās Latvijas pāriem tikai vienreiz izdevās iekļūt astotdaļfinālā. To 2015. gadā Vīnē paveica rīdzinieks Kristaps Kalva ar savu iepriekšējo partneri, ieņemot dalītu 45.-47. vietu. Šogad uz astotdaļfinālu pretendēja abi mūsu pāri, arī valsts vicečempioni Maksims Kravčenko un Paula Kukute (SDK "Dancers").

Pirmajā kārtā Kristapam Kalvam un Jūlijai Lisovskai izdevās uzrādīt rezultātu starp tiem labākajiem 36 pāriem, kas uzreiz kvalificējās otrajai kārtai, tādējādi pēc gada pārtraukuma ievedot Latviju astotdaļfinālā. Maksimam Kravčenko un Paulai Kukutei nācās cīnīties pārdejošanas jeb "redance" kārtā. Viņiem pietrūka tikai pāris punktu, līdz ar to Eiropas čempionāta 26. vietas ieguvējiem pasaules čempionāts neizvērtās veiksmīgs, jo nācās ierindoties 51. vietā.

Kristaps ar Jūliju, cīnoties par ceturtdaļfinālu, ļoti blīvajos rezultātos no 31. līdz 41. vietai tomēr uzrādīja četrdesmit pirmo rezultātu. Līdz ar to Kristaps atkārtoja savu 2013. gada pasaules čempionāta veikumu ar Lesiju Bogačovu.

Finālā favorīti uz titulu bija iepriekšējo divu gadu uzvarētāji Gabriele Gofredo/Anna Matušs un šī gada Eiropas čempioni Armēns Caturians/Svetlana Gudino. Gaidītais duelis nesanāca, jo visās piecās dejās pārliecinoši uzvarēja Moldovas dejotāji, tiekot pie trešā titula. Pēc uzvarētāja dejas Gofredo bildināja savu partneri, saņemot apstiprinošu atbildi.

Bronzas medaļas trešo čempionātu pēc kārtas savā īpašumā nopelnīja labākais Vācijas pāris Marius Balans un Kristīna Mošenska. Tikmēr Baltijas valstu labākais LA deju pāris Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova (Igaunija) arī nodemonstrēja stabilitāti, jo tāpat kā 2015. un 2016. gadā ierindojās 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!