Foto: LETA
Jau ilgāku laiku fani ir nobažījušies par populārā pašmāju mūziķa Valtera Frīdenberga veselības stāvokli un apkārt virmojušas dažādas runas, bet tagad tapis zināms – viņam nepieciešama līdzcilvēku palīdzība.

Otrdien, 21. novembrī, portālā "Ziedot.lv" ievietots aicinājums ziedot – mūziķis, kurš oktobrī atzīmēja 30. dzimšanas dienu, cīnās ar vēzi un ārstēšanos nepieciešams turpināt Vācijā.

"Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu – vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi, un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt.

Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu uzsākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kas kopā gada laikā sastāda jau astoņus ķīmijterapijas kursus un operāciju. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas.

Turpināt cīņu par Valtera dzīvību ir uzņēmusies "Charité" klīnika Vācijā. Pirmajam posmam, kas ietver specifisku diagnostiku un sākotnējo terapiju, nepieciešami 17 500 eiro. Pēc šī kursa klīnika sastādīs konkrētu ārstniecības plānu un kopējās terapijas izmaksas.

Lai segtu ārstēšanās izmaksas, nepieciešams līdzcilvēku atbalsts," vēsta paziņojums portālā "Ziedot.lv", kur ikvienam ir iespēja atbalstīt mūziķi.

Stundas laikā pēc tam, kad pats Valters "Facebook" profilā bija padalījies ar lūgumu pēc palīdzības, bija saziedota visa pirmajam posmam – diagnostikai un sākotnējai terapijai – nepieciešamā summa, bet cilvēki tiek aicināti turpināt atbalstīt mūziķi.

"Tālākās ārstēšanās izmaksas varētu būt vairāki desmiti tūkstoši eiro," portālam "Delfi" skaidroja "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, norādot – visa šīs kampaņas ietvaros saziedotā nauda tiks novirzīta Valteram.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!