Foto: F64
Pie vēla panākuma pār kādu no "Optibet" Hokeja līgas (OHL) līderēm trešdien tika "Zemgale"/LLU, kas viesos ar 5:4 (1:2, 0:1, 2:2, 1:0) uzvarēja "Liepāja/Optibet".

Uzvarētājiem ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā atzīmējās Lauris Rancevs, kamēr liepājnieku rindās ar tādu pašu rezultativitāti atzīmējās Georgs Golovkovs, kurš Liepājā nonācis no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo".

Pēc Valtera Freija un Golovkova metieniem "Liepāja/Optibet" spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr, gūstot pa vārtiem pirmajā un otrajā trešdaļā, jelgavnieki panāca izlīdzinājumu.

Trešais periods starp abām vienībām aizritēja rezultatīvā cīņā, katrai no tām gūstot pa diviem vārtiem. Uzvarētājs pamatlaikā tā arī netika noskaidrots, bet pagarinājuma otrajā minūtē izšķirošo ripu liepājnieku vārtos iemeta Imants Ļeščovs.

"Zemgale"/LLU hokejistiem šī ir jau otrā uzvara pēc kārtas pret kādu no virslīgas vadošajām vienībām. Sestdien jelgavnieki ar 3:1 savā laukumā pieveica "Mogo".

Tikmēr "Mogo" trešdien savā laukumā ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) uzvarēja "Prizma" hokejistus. Uzvarētāju sastāvā pa diviem vārtiem guva Rustams Begovs un Vladimirs Mamonovs.

Citā trešdienas mačā pie uzvaras tika arī Latvijas čempione "Kurbads", kas savā laukumā ar 8:2 (2:1, 2:1, 4:0) pārspēja Hokeja skolu "Rīga". Mājinieku labā trīs vārtus iemeta pieredzējušais Jānis Sprukts, bet vienus vārtus un divas rezultatīvas piespēles pievienoja Mārtiņš Gipters.

Virslīgas kopvērtējumā "Mogo" izvirzījusies vienvadībā ar 16 mačos iekrātiem 35 punktiem, kamēr 33 punkti 17 spēlēs ir "Liepāja/Optibet" kontā. Trešajā vietā ar 30 punktiem 17 dueļos ir "Zemgale"/LLU vienība, kas par diviem punktiem apsteidz pagaidām vien 15 mačus nospēlējušo "Kurbadu".

Vēl "Rīgai" ir 15 punkti, bet "Prizma" savākusi sešu punktus.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!