Foto: Publicitātes foto

Festivālu "Eiropas Ziemassvētki" 8. decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā ar kopīgu uzstāšanos atklās Rīgas Domas zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns un ģitārists Kaspars Zemītis, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas koncerti" pārstāve Rinta Bruževica.

Akcentējot mīlestības, līdzjūtības un sirsnības tēmu, koncerta dalībnieki aicina doties muzikālā ceļojumā uz renesanses laika Angliju, kur sakņojas zēnu koru dziedāšanas tradīcijas, kā arī piedzīvot Kaspara Zemīša zēnu korim un elektriskajai ģitārai rakstītā dziesmu cikla "Gaismu gaidot" pirmatskaņojumu.

Koncertā skanēs arī motetes, kuras komponējuši Viljams Bērds un Tomass Tallis, savukārt lautas skaņu sajūsmināti, melodijas šim instrumentam radījuši gan Džons Doulends, gan Tomass Kampions.

Kaspars Zemītis ir viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras spēles meistariem Latvijā, savulaik bijis leģendārās grupas "Time After Time" dalībnieks. Viņa skatuves partneru vidū ir dziedātāji Intars Busulis, Daumants Kalniņš, Linda Leen, Renārs Kaupers un citi. Jau vairākus gadus Kasparu Zemīti vieno sadarbība ar VAK "Latvija" un diriģentu Māri Sirmo, Latvijas Radio kori un Rīgas Doma zēnu kori.

Koncerts notiks arī Dzintaru koncertzālē 15. decembrī, teātra namā "Jūras vārti" 19. decembrī, koncertzālē "Cēsis" 23. decembrī un koncertzālē "Lielais dzintars" 14. janvārī.

Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" koncerti notiks no 8. līdz 29. decembrim. Koncertos skanēs Fēliksa Mendelszona, Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Frīdriha Hendeļa un Johana Sebastiana Baha skaistākie mūzikas šedevri, Raimonda Paula jaunākie skaņdarbi, jubilāra Artura Maskata kompozīcijas. Jaundarbu programmu festivālam sagatavojis sitaminstrumentu ansamblis "Perpetuum Ritmico". Klausītājus priecēs Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Radio bigbends, "Sinfonietta Rīga", Latvijas Radio koris, trio "Art-i-Shock", kā arī solisti Vestards Šimkus, Sergejs Jēgers, Dita Krenberga un citi.

Biļetes uz festivālu "Eiropas Ziemassvētki" iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!