Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis slimības dēļ sestdien izlaida vēl vienu Ņujorkas "Knicks" treniņu "Madison Square Garden", ziņo vietējie mediji.

Porziņģi mājās noturēja ne tikai izmežģītā potīte, ko viņš savainoja trešdien spēlē pret Maiami "Heat", bet arī slimība, raksta "Newsday". Liepājnieks līdz ar to izlaida jau otro komandas treniņu un nav zināms, vai varēs piedalīties svētdienas spēlē pret Orlando "Magic".

"Protams, viņš ir ļoti svarīgs spēlētājs mūsu komandā," pēc treniņa atzina Porziņģa kolēģis Eness Kanters. "Kad tavi labākie spēlētāji nespēlē, tas rada zināmu nervozitāti. Taču esmu pārliecināts, ka puiši saņemsies."

Šosezon Ņujorkas "Knicks" ar "Magic" Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā jau ir tikušies, 8. novembrī izbraukuma spēlē, un Porziņģis arī to maču izlaida savainojuma dēļ. Ņujorkieši šajā spēlē piekāpās "Magic" ar 13 punktu deficītu.

Spēlējot bez Kristapa, "Knicks" ir zaudējuši abos mačos, kuros Porziņģa nebija, tāpēc komandas biedri cer uz viņa ātru atgriešanos. "Mums viņš ir ļoti vajadzīgs katrā spēlē," saka Kanters. "Viņš ir mūsu labākais spēlētājs."

Porziņģis ar vidēji gūtiem 25,8 punktiem un 40,2% precizitāti tālmetienos ir rezultatīvākais Ņujorkas "Knicks" spēlētājs šosezon.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!