Foto: LETA

Pelnošāko Latvijas banku topa augšgalā šogad trešā ceturkšņa beigās bija "Swedbank", "ABLV Bank" un "SEB banka", liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotā informācija.

"Swedbank" peļņa trešā ceturkšņa beigās bija 69,08 miljoni eiro, un tas ir par 1,1% mazāk nekā nekā pērn deviņos mēnešos.

"ABLV Bank" šogad strādājusi ar 40,84 miljonu eiro peļņu, kas ir par 33% mazāk nekā pērn atbilstošā periodā.

Savukārt "SEB bankas" peļņa deviņos mēnešos bija 30,66 miljoni eiro, un tas ir par 31,7% mazāk nekā pērn atbilstošā periodā.

"Rietumu bankas" peļņa šogad trīs ceturkšņos bija 21,38 miljoni eiro, un tas ir par 73% mazāk nekā pērn atbilstošā periodā.

Latvijas banku sektora kopējā peļņa šā gada deviņos mēnešos ir 244 miljoni eiro. Šogad trīs ceturkšņos peļņa ir par 35% jeb 130 miljoniem eiro mazāka nekā attiecīgajā periodā pērn. Pagājušajā gadā vairāku Latvijas banku peļņas rādītājus pozitīvi ietekmēja "Visa Europe" akciju pārdošana.

Latvijas banku sektors strādā ar peļņu kopš 2012. gada, un kopš tā laika ik gadu kopējā banku peļņa palielinājusies. 2017. gads ir pirmais gads kopš 2009. gada, kad peļņa samazinās salīdzinājumā pret iepriekšējo periodu.

Latvijas banku sektora uzkrātā peļņa kopš 2000. gada ir 1,7 miljardi eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!