Foto: Publicitātes foto

"Williams" F-1 sacīkšu komanda un prestižā konkursa "Autosport Awards 2017" organizatori 3. decembrī Londonā paziņojuši, ka inženieru balvu "Williams Engineer of the Future" un iespēju divus gadus stažēties "Williams" F-1 komandā saņem Bātas universitātes students, latvietis Mārtiņš Zalmans (attēlā pa labi).

"Ceru palikt F-1 vidē cik ilgi vien iespējams, es savu karjeru redzu tieši šādu," apbalvošanas ceremonijā, saņemot balvu, teica Mārtiņš Zalmans pasākuma vadītājam, bijušajam F-1 pilotam Deividam Kulthārdam (attēlā pa kreisi).

Mārtiņš Zalmans tagad pievienosies "Williams" F-1 komandai divu gadu intensīvā stažēšanās darbā. Viņu uzraudzīs vecākie inženieri un viņam būs iespēja pastrādāt katrā no "Williams" nodaļām, pirms sapratīs, kas ir viņam piemērotākā specialitāte šajā komandā. Tāpat Mārtiņam Zalmanam būs iespēja doties līdzi komandai uz F-1 sacīkstēm, lai strādātu kopā arī "kaujas apstākļos".

"Šī balva paredzēta gan nākotnes līdera, gan arī vienkārši lieliska inženiera atrašanai, kurš nākotnē potenciāli varētu iegūt vadošu lomu motorsportā. Šogad mums bija lieliski kandidāti, bet beigu beigās žūrija vienbalsīgi izvēlējās Mārtiņu kā uzvarētāju," preses paziņojumā komentē "Williams" tehniskais direktors Padijs Lavs.

"Mārtiņa izpratne tehniskajās lietās ir pirmšķirīga, un viņš ir ļoti motivēts kļūt par inženieri. Viņš ir atbraucis no Latvijas pēc paša vēlēšanās, lai studētu ar izcilību un izveidotu karjeru šajā nozarē. Viņš mīl inženierijas abas puses – gan praktisko, gan teorētisko. Mārtiņš šobrīd pabeigs savas studijas, lai 2018. gada septembrī pievienotos mums. Ar nepacietību gaidām viņu savā komandā!" rezumē "Williams" tehniskais direktors.

"Williams Engineer of the Future" balva tiek pasniegta kopš 2015. gada, un tās ietvaros tiek izvēlēts kāds Lielbritānijā studējošs jaunietis kā potenciāla F-1 inženiertehnikas uzlecošā zvaigzne, kura saņem arī karjeras iespējas "Williams" komandā.

Šai balvai Lielbritānijas vadošās universitātes piesaka savus spīdošākos inženierzinību studentus, no kuriem tiek izvēlēti pieci finālisti. Divu dienu konkursā "Williams" galvenajā mītnē finālistu starpā notiek sacensības dažādos individuālos un komandu uzdevumos. Šogad fināla sacīkstes tika aizvadītas 12. un 13. oktobrī.

Finālā tiek vērtētas ne tikai zināšanas inženierijā, bet arī atjautība sarežģītu uzdevumu izpildē, personība un līdera spējas. Tāpat finālistiem bija jāizpilda inženieru rakstiskais eksāmens, kā arī savas profesionālās attīstības analīze. Finālistus vērtēja ne tikai F-1 personāls, bet arī akadēmiķi un žurnālisti.

Iepriekšējo divu gadu "Williams Engineer of the Future" balvu ieguvēji joprojām strādā "Williams" komandā un būs Mārtiņam Zalmanam kā paraugs tam, ko no viņa sagaida.

Noskaties video ieskatu "Williams" inženieru konkursā un balvas pasniegšanā Mārtiņam:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!