Foto: DELFI.lt

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma ceturtdien aizvadīja savu rezultatīvāko spēli līdzšinējā ULEB Eirolīgas karjerā, ar 24 gūtiem punktiem kaldinot Vitorijas "Baskonia" uzvaru pār Malagas "Unicaja" vienību.

Divu spāņu klubu duelī 11. kārtas cīņā "Baskonia" mājās ar 88:82 (27:12, 14:24, 18:20, 29:26) uzvarēja Malagas "Unicaja", Vitorijas vienībai turnīrā tiekot pie ceturtā panākuma pēdējos piecos mačos.

Timma bija rezultatīvākais spēlētāks uzvarētāju rindās – latvietis aizvadīja teicamu maču, laukumā pavadot 30 minūtes un 50 sekundes, trāpot četrus no četriem divpunktu metieniem un piecus no deviņiem tālmetieniem, kā arī vienu no trim "sodiņiem".

Tāpat Timma izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas, kā arī nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu. Šajā mačā Timma tika pie 21 efektivitātes rādītāja punkta, kas arī bija labākais rezultāts "Baskonia" komandā.

Šīs sezonas ULEB Eirolīgas debitantam Timmam līdz šim rezultatīvākā spēle bija devītajā kārtā, kad viņš guva 15 punktus pret Serbijas klubu Belgradas "Crvena Zvezda mts".

Tikmēr otrs Vitorijas kluba latviešu spēlētājs Rinalds Mālmanis bija spēles pieteikumā, taču laukumā neizgāja.

"Unicaja" rindās ar 25 punktiem izcēlās Adams Vačinskis, taču tas neglāba Malagas komandu.

Pirms pēdējās ceturtdaļas "Baskonia" bija vadībā ar 59:56, bet vēlāk pretinieki spēja panākt izlīdzinājumu 64:64. Pēdējās četrās minūtēs liela loma bija tieši Timmam, kurš realizēja divus tālmetienus un vienu divpunktu metienu, kā arī pārķēra bumbu un izcīnīja atlēkušo bumbu pie viesu groza, ļaujot mājiniekiem beigās nosargāt uzvaru.

Tikmēr citā mačā Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas komanda Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" mājās ar 71:77 (24:12, 14:19, 18:24, 15:22) zaudēja Maskavas apgabala "Himki", piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Bertāns spēlēja 12 minūtes un 34 sekundes un guva trīs punktus, realizējot tālmetienu, kas viņam arī bija vienīgais metiens šajā mačā. Tāpat latvietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra divas bumbas un pieļāva vienu kļūdu, nopelnot divas piezīmes, kas viņam deva četrus efektivitātes rādītāja punktus.

Milānas komandā Kērtiss Džerelss guva 17 punktus, bet "Himki" rindās tās līderis Aleksejs Šveds izcēlās ar 29 punktiem.

ULEB Eirolīgas kopvērtējuma vadībā ar deviņām uzvarām 11 spēlēs atrodas Maskavas CSKA, kamēr par panākumu mazāk ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Pireju "Olympiakos" no Grieķijas, kas gan aizvadījusi desmit spēles, bet piektdien tiksies ar Madrides "Real" no Spānijas.

Tikmēr ar piecām uzvarām devītajā vietā ir "Baskonia", kamēr "AX Armani Exchange Olimpia" ar trim panākumiem ir 15.pozīcijā starp 16 vienībām.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!