Foto: Rihards Baumanis
Latvijas rallija čempionāta otrā posma, rallija "Sarma", rīkotāji pēc pozitīvās pieredzes 2017. gadā arī nākamgad izvēlējušies sacensībām saglabāt vienas dienas formātu, informē organizatoru preses dienests.

Pēc gada pārtraukuma ralliju "Sarma" par Igaunijas čempionāta (IRČ) posmu atkal ir izvēlējušies ziemeļu kaimiņi, kuri vienmēr ir bijuši bieži viesi un pretendenti uz uzvaru Gulbenes rallijā.

Rallijā "Sarma" bez LRČ un IRČ iekļautas arī Latvijas rallijsprinta čempionāta un vēsturisko automobiļu kausa izcīņa, tādējādi paredzams, ka dalībnieku kopējais skaits varētu pārsniegt 70 ekipāžas. Par ralliju Sarma interesi ir izrādījuši daži ārvalstu sportisti, kuri domā par treniņu iespējām rallijā Sarma pirms WRC posma Zviedrijā.

Rallija "Sarma 2018" uzvarētāji tiks noskaidroti deviņos ātrumposmos, kuru kopējais garums būs 109,56 km. Trasē tiks iekļauti vairāki klasiskie rallija "Sarma" ātrumposmi, kas nav izmantoti vairāk nekā desmit gadus. Kā ierasts, neizpaliks arī nakts ātrumposmi – ar diviem tādiem tiks noslēgts rallijs Sarma 2018. Jāpiemin, ka vēsturiskā rallija un rallijsprinta dalībniekiem būs jāveic saīsināta distance un tie finišu sasniegs krietni pirms tumsas iestāšanās.

Lai nodrošinātu raitu rallija norisi, rallija ceremoniālā atklāšana, līdzīgi kā pērn, notiks iepriekšējās dienas vakarā, pulksten 19.30. Rallija starts paredzēts 10. februārī pulksten 9.30 un pirmā sporta automašīna rallija finišu sasniegs pulksten 19.00. Sacensību diena tiks noslēgta ar apbalvošanas ceremoniju pulksten 21.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!