Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdien, 18. decembrī, no rīta "Delfi" aculiecinieks Uldis pamanīja un nofotografēja "BMW X6" apvidus automobili, kas pa Čaka ielu, Rīgā, brauca ar acīmredzami nodilušām vasaras riepām – riepas sānu malās protektors bija pat pilnībā "noēsts" gan priekšējiem, gan aizmugurējiem riteņiem.

No 1. decembra vieglajiem automobiļiem jābūt aprīkotiem ne tikai ar ziemas riepām, bet to protektora dziļumam jābūt vismaz četriem milimetriem. Sods par šo prasību neievērošanu ir 30 eiro.

Pārbaudot šī automobiļa numurzīmi publiskajā CSDD datubāzē e-pakalpojumus, redzams, ka pirmo reizi Latvijā šim "BMW X6" tehniskā apskate ieta 2015. gadā, un kopš tā laika katru gadu tam fiksēts aptuveni 20 tūkstoš kilometru nobraukums gadā.

Nākamā tehniskā apskate šim "BMW X6" ir jāiet 2018. gada augustā, kad riepām jābūt vismaz 1,5 milimetru protektoram, bet, pat ja tikai daļa protektora ir "noēsta" pilnībā, ar tādām riepām tehnisko apskati neiziet ne vasarā, ne ziemā.

Šīs paaudzes "BMW X6" apvidus automobiļa standarta riepu izmērs ir 255/50 R19 – šādas vislētākās jaunas ķīniešu ziemas riepas maksā no 60 eiro gabalā, liecina Latvijas interneta veikalu piedāvājums. Savukārt "Auto24.lv" sludinājumu arhīvs liecina, ka konkrētais auto šovasar tika tirgots par nepilniem 25 tūkstošiem eiro, un sludinājuma bildēs, visticamāk, tam redzamas šīs pašas vasaras riepas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!