Foto: Publicitātes foto
Gada nogalē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestri aicina uz "Vecgada koncertu zelta griezumā", kuros svētku progammu uzstāsies brīnišķīgā soliste Latonija Mora kopā ar pasaulē pazīstamo un Rīgas klausītāju iemīļoto maestro Tadeušu Voicehovski, portālu "Delfi" informē LNSO pārstāvji.

Svētku programmā skanēs Šabrjē polonēze, Aīdas gaviles un Lehāra čārdāšs, kā arī Vojceha Kilara aizkustinošā kinomūzika un Johana Štrausa valši un polkas.

Latonija Mora Ņujorkas Metropoles opernamā dzied Čočosanu un Aīdu, turklāt "Aīdas" izrādēs Ņujorkā viņa uzstājusies kopā ar Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko. Latvijas klausītāji Latoniju Moru redzējuši kā Besu Cēsu mākslas festivāla rīkotajā Džordža Gēršvina operas "Porgijs un Besa" brīvdabas izrādē 2016. gada vasarā. Besas lomu Latonija Mora pirms tam dziedājusi Berlīnes filharmonijā Saimona Retla vadībā. LNSO Vecgada koncertos Moras balsi varēs dzirdēt Aīdas ārijā no Verdi operas "Aīda", populārā kinomūzikas komponista Vojceha Kilara "Vokalīzē" un Lehāra čārdāšā no operetes "Čigānu mīla", kā arī Agostino Laras hitā "Granāda".

Tadeušs Voicehovskis ir Latvijas publikas iemīļots un kritiķu augstu vērtēts diriģents, viņš beidzamo 20 gadu laikā regulāri diriģē ovācijām rotātas izrādes Latvijas Nacionālajā operā. Voicehovska muzikālajā vadībā tapušais LNO jaunākais iestudējums – Šarla Guno operas "Fausts" inscenējums – ieguva Lielo mūzikas balvu 2016 kā "Gada iestudējums". Tadeušs Voicehovskis diriģējis Ņujorkas Metropoles operā, Venēcijas "La Fenice", Stokholmas Karaliskajā operā, Dānijas Karaliskajā operā, Bavārijas Valsts operā un citos ievērojamos opernamos; viņš bijis Varšavas Lielā teātra diriģents, Varšavas operas direktors un Dānijas Karaliskās akadēmijas orķestra galvenais diriģents.

Tadeuša Voicehovska vadībā LNSO atskaņos Emanuela Šabrjē Polonēzi, Vojceha Kilara slaveno "Valsi", Džordžes Enesku "Pirmo rapsodiju", Franča Supē operetes "Vieglā kavalērija" uvertīru un Štrausu ģimenes valšus, polkas un galopus.

"LNSO Vecgada koncerti" notiks 28., 29. un 30. decembrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Sekojot daudzu citu nozīmīgu Eiropas kultūras institūciju praksei, LNSO dāvā iespēju jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu – viena biļete maksās 5 eiro.

Biļetes uz LNSO koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!