Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" pirmdien iemūžināja Kobes Braienta divus spēļu kreklus.

Svinīgā ceremonija notika "Staples Center" arēnā, kurā "Lakers" pirmdien ar rezultātu 114:116 pagarinājumā zaudēja pašreizējiem NBA čempioniem Goldensteitas "Warriors".

Savas karjeras laikā Braients pārstāvēja tikai "Lakers" komandu, bet viņš spēlēja ar diviem numuriem. No 1996. gada Braients laukumā devās ar 8. numuru, bet 2006. gadā viņš sāka spēlēt ar 24. numuru. Braienta, kurš 2016. gadā noslēdza savu karjeru, abi spēļu krekli tika iemūžināti pie "Staples Center" arēnas griestiem.

"Ir grūti to pateikt vārtos. Es skatījos visus lieliskos "Lakers" spēlētājus un mācījos no viņiem, bet tagad esmu daļa no viņiem, un tas man nozīmē ļoti daudz," savā uzrunā sacīja Braients. "Tas tikai pierāda, ka esmu paveicis kaut ko lielisku."

Braients pauda cerību, ka viņš būs atstājis pozitīvu iespaidu uz nākamajām basketbola paaudzēm.

Savā karjerā Braients NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 1346 spēles, kurās vidēji guva 25 punktus, izdarīja 4,7 piespēles un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņš piedalījies 220 mačos, vidēji gūstot 25,6 punktus, izcīnot 5,1 atlēkušo bumbu un izdarot 4,7 piespēles.

Braients piecas reizes kļuva par NBA čempionu, divreiz tika atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, reizi kļuva par NBA čempionāta vērtīgāko spēlētāju, kā arī 18 reizes piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!