Foto: AP/Scanpix/LETA

Poļu pilots Roberts Kubica ir gatavs samaksāt "Williams" F-1 komandai septiņus miljonus dolāru par iespēju startēt pirmajos septiņos "Grand Prix" posmos, ziņo ārzemju mediji.

Šo septiņu sacīkšu laikā Kubica cer pārliecināt komandas vadību turpināt ar viņu sadarbību, atsaucoties uz itāļu medijiem, raksta portāls MTV.

Kā ziņojām, sacīkšu pilota vieta "Williams" komandā atbrīvojās pēc tam, kad savu F-1 karjeru noslēdza brazīlietis Felipe Masa. Uz vakanci pretendē Kubica un krievu pilots Sergejs Sirotkins, kurš arī ir piesolījis "Williams" komandai savu sponsoru, "SMP Bank", naudu.

Sākotnēji Sirotkins tika uzskatīts par drošu kandidātu uz pilota vietu, taču pēc Kubicas un viņa menedžera Niko Rosberga piedāvājuma "Williams" F-1 komanda otrā braucēja izziņošanu atlikuši uz nākamā gada sākuma.

Pēdējoreiz Kubica F-1 startēja 2010. gadā, bet starpsezonā rallija sacensībās Itālijā avarēja un guva smagu rokas traumu. Pēc tam viņš vairākas sezonas piedalījās rallija sacensībās, ieskaitot pasaules čempionātu (WRC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!