Foto: LETA
Maiznīca "Liepkalni" nākamgad daļu darbības pārcels uz Igauniju, kur janvāra sākumā tiks atvērta jauna ražotne, veikals un kafejnīca, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmumā.

Tas gan nenozīmē, ka Latvijā "kaut kas tiks slēgts ciet". "Liepkalnu" īpašnieks Dagnis Čakurs portālam "Delfi" pastāstīja, ka lēmumu lielā mērā ietekmējusi atsevišķu valsts iestāžu nevēlēšanās iesaistīties problēmu risināšanā, tā vietā vienkārši "atrakstoties".

Kā teikts uzņēmuma ierakstā sociālajā tīklā "Facebook", "līdz ar atsevišķu valsts iestāžu totālu neieklausīšanos ''Liepkalnu'', kā vietējo Latvijas uzņēmēju viedoklī, un, līdz ar atsevišķu valsts institūciju pastāvīgu uzņēmuma darbības apgrūtināšanu, daļu savas darbības pārcelsim uz Igaunijas Republiku".

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs "Liepkalni" dibināts 1992. gadā. Saskaņā ar informāciju uzņēmuma mājaslapā ''Liepkalnu" maize top piecās ceptuvēs Latvijā: Rūjienā, Valmierā, Pļaviņu novada Klintaines pagasta "Liepsalās", Ķekavas pagasta "Džutās" un tirdzniecības centrā A7 .

Kā liecina "Lursoft" informācija, pagājušajā gadā uzņēmums apgrozījis 7,3 miljonus eiro, nopelnot vairāk nekā 340 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!