Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) aizsācis Latvijas simtgadei veltītu "Gadsimta albuma" veidošanu, kurā var iesaistīties ikviens iedzīvotājs, interneta vietnē "www.latvijasgadsimts.lv" augšupielādējot vēsturiskas ģimenes vai dzimtas fotogrāfijas kopā ar to aprakstiem. Viens no akcijas vēstnešiem ir bijušais Latvijas hokeja izlases vārstargs Edgars Masaļskis, kurš albumam iesūtījis ģimenes fotogrāfiju no 2013. gada vasaras.

"Bilde, ko es iesūtīju, atgādina par 2013. gadu un to, cik ļoti gribējās mājās no Krievijas, kur es biju nodzīvojis trīs gadus. Fotogrāfija ir uzņemta Jāņu laikā, uzreiz pēc svētkiem, kad mēs ar sievu un bērniem braucām pa Latviju, jo gribējās kaut ko redzēt pēc tik ilga laika projām. Tā ir bilde, kas atsauc atmiņas par gribēšanu doties uz mājām, izbaudīt Latvijas zemi un dabu," stāsta Masaļskis.

Hokejists mudina ikvienam sameklēt savu īpašo bildi un iesūtīt projektam "Gadsimta albums".

Jau ziņots, ka digitālais fotogrāfiju albums būs arī viena no topošās izstādes "Latvijas gadsimts" sastāvdaļām. Izstāde tiks atklāta 2018. gada maijā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstāžu telpās, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Interesenti var augšupielādēt fotogrāfiju un pievienot stāstu par savas ģimenes un dzimtas, darba kolektīva vai organizācijas vēsturē svarīgu notikumu, personību vai vietu laika periodā no 1918. līdz 2018. gadam. Viena atsevišķa cilvēka stāsts iekļausies kopīgi veidotā Latvijas vēstures panorāmā, un ekrānā būs pieejams līdzās izstādē "Latvijas gadsimts" atainotajiem dzīvesstāstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!