Foto: Publicitātes foto

Kuģniecības uzņēmuma AS "Latvijas kuģniecība" akcionāri šodien nolēma pārtraukt kotēt un izslēgt no regulētā tirgus - AS "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālā saraksta - visas 200 000 000 uzrādītāja akcijas.

"Latvijas kuģniecības" lielākais akcionārs ir "Vitol".

"Latvijas kuģniecības" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 62,47 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā.

Šogad trīs ceturkšņos koncerns guva peļņu 11,94 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina biržai "Nasdaq Rīga" iesniegtais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Latvijas Kuģniecības" meitaskompānija "Lasco Investment" šogad pārdeva nekustamo īpašumu "Preses nams" par 16,8 miljoniem eiro, kā arī tika turpināta pārējo kompānijas nekustamo īpašumu atsavināšana.

Savukārt "Latvijas kuģniecība" jūlijā pārdeva tās pašreizējo biroja ēku Elizabetes ielā 1, Rīgā Apvienoto Arābu Emirātu valdībai vēstniecības vajadzībām. Pārdošanas cena bija 4,2 miljoni eiro.

"Latvijas kuģniecība" veic kravu pārvadājumus, apmāca un komplektē apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!