Foto: LETA
Decembra sākumā mūžībā aizgājušā AS "Olainfarm" vadītāja un līdzīpašnieka Valērija Maligina testaments tiks nolasīts 2018. gada janvārī, liecina zvērinātas notāres Valdas Vaivares oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētais paziņojums.

Testaments tiks nolasīts notāres Vaivaras prakses vietā Rīgā, Kalpaka bulvārī 9. Uz tā nolasīšanu tiek uzaicināti visi, kuriem kā mantiniekiem, kam būtu tiesības mantot pēc likuma, legatārijiem, kreditoriem vai kā citādi, ir kādas tiesības uz mantojumu.

Tāpat tiek uzaicinātas arī personas, kurām ir iebildumi pret mirušā pēdējās gribas rīkojuma aktu, pretējā gadījumā tas tiks atzīts par likumīgā spēkā stājušos.

Publikācija "Latvijas Vēstnesī" liecina, ka pie zvērināta notāra, kurš izsludinājis mantojuma atklāšanos, tiek uzaicināti pieteikties visi mantinieki, kreditori un citas personas, kurām ir tiesības uz mantojumu. Pieteikšanās termiņā nepieteiktās kreditoru pretenzijas tiks dzēstas.

Pieteikšanās termiņš ir noteikts četri mēneši.

Jau vēstīts, ka Maligins mūžībā devās 52 gadu vecumā savās mājās Jūrmalā. Uzņēmēja pēkšņās nāves iemesls publiski netiek atklāts, bet policija informēja, ka nesaskata tajā vardarbības pazīmes.

Neilgi pirms nāves viņš bija salabis ar sievu mākslinieci Elīnu Maliginu, kura pēc vairāku mēnešu prombūtnes un dzīves Austrijā bija atgriezusies Maligina Jūrmalas privātmājā. Neilgi pēc "Olainfarm" vadītāja nāves viņa atraitne tika atbrīvota no farmācijas uzņēmumu "Silvanols" un "Longgo" valdes priekšsēdētājas amatiem.

Laikraksta "Dienas Bizness" šogad veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7.vietā ar 70 miljonu eiro turību.

"Olainfarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

"Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums pērn sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016. gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!