Foto: Shutterstock

Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" apsver iespēju atteikties no sprostos dētu vistu olu tirgošanas, norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Viņš skaidroja, ka "Maxima Latvija" ir grupas uzņēmums, līdz ar to minētā iniciatīva tiek izvērtēta grupas ietvaros. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka grupas uzņēmums Polijā iniciatīvai atteikties no sprostos dētu vistu olu tirgošanas jau ir pievienojies. "Šobrīd izzinām un vērtējam Latvijas patērētāju vēlmes un attieksmi šajā jautājumā, kā arī tiekamies ar ražotājiem, lai noskaidrotu, vai ražotāji spēs piedāvāt nepieciešamos apjomus," norādīja Vilcmeiers, piebilstot, ka uzņēmums tuvākajā laikā plāno informēt par savu lēmumu šajā jautājumā.

"Maxima Latvija" valdes priekšsēdētājs atgādināja, ka uzņēmumam ir svarīgi nodrošināt klientiem izvēles iespējas, tādēļ jau pašlaik "Maxima Latvija" veikalos iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja iegādāties gan sprostos turēto vistu olas (trešā kategorija), gan kūtī turēto vistu olas (otrā kategorija) un brīvos apstākļos turēto dējējvistu olas (pirmā kategorija), kas pieejamas lielākajos "Maxima Latvija" veikalos.

"Tomēr jāatzīst, ka lielākā daļa jeb teju 99% no pircēju izvēlētajām vistu olām, kas tiek liktas iepirkumu groziņos, ir tieši trešās kategorijas vistu turēšanas veida olas. Savukārt pavisam nedaudz klientu priekšroku dod pirmās un otrās kategorijas vistu olām," sacīja Vilcmeiers.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015. gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro. "Maxima Latvija" reģistrēta 2000. gada 29. novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!