Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētku laikā komponists Jānis Lūsēns laidis klajā jaunu dziesmu "Ziemassvētku zvaigzne", kas pirmo reizi publikai izskanēs šogad koncertā "Ir klusa nakts" solistu Ingus Pētersona, Dināras Rudānes un divu talantīgu bērnu Elizabetes Lukaševičas un Kristiana Jasinska sniegumā

Jaunās dziesmas video filmēts Rīgas Krusta baznīcā. Jānis Lūsēns ir ne tikai "Ziemassvētku zvaigznes" mūzikas, bet arī vārdu autors. "Šis ir tas retais gadījums, kad dziesma pati atnāk," stāsta autors. "Pārsteidzoši, ka tas notika, pastaigājoties pa mežu, nevis sēžot pie klavierēm. Domājot par mūsu Latvijas skaistajiem dievnamiem un gaišo atmosfēru, kas valdīs mūsu šī gada svētku koncertos, radās ne tikai mūzika, bet arī vārdi".

Ziemassvētku programma "Ir klusa nakts", kas šogad skan Latvijas baznīcās, tiek raksturota kā dvēseliska un niansēta saruna ar klausītāju, atgriežoties siltās bērnības atmiņās par pirmajiem Ziemassvētkiem ģimenes lokā. Koncertos skan Jāņa Lūsēna aranžijas gan tradicionālajām dziesmām, gan Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces un arī paša Jāņa Lūsēna Ziemassvētku melodijām, kuras jau iemantojušas klausītāju mīlestību. Kopā ar solistiem muzicē kameransamblis Jāņa Lūsēna (taustiņinstrumenti) vadībā – Evija Mundeciema (flautas, zvaniņi, perkusijas), Marita Karpa (akordeons) un Jānis Lūsēns jun. (ģitāras).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!