Foto: Publicitātes foto
2018. gada 7. janvārī pulksten 18.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā koris "Blagovest" aicina uz pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumu koncertu, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Šogad koris uzstāsies ar jaunu Ziemassvētku programmu. Garīgās mūzikas cienītājus kolektīvs iepriecinās ar S. Degtjarjova, V. Beļajeva, A. Viskova, N. Golovanova, kā arī N. Sideļņikova un R. Paula Ziemassvētku skaņdarbiem. Koncerts norisināsies galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Aleksandra Brandava vadībā. Koncertā piedalīsies arī bērnu koris "Accolada" diriģentes Oksanas Čerkasovas vadībā, koncertu vadīs Irina Vinnika.

Rīgas pareizticīgo kamerkorim "Blagovest" Ziemassvētku koncerti jau sen kļuvuši par tradīciju. Tai pamati likti 90. gados, kad vēl pavisam jaunais kolektīvs Ziemassvētku laikā devās uz Beļģiju, kur vairākās pilsētās sniedza pareizticīgo koru mūzikas koncertus. Ziemassvētku laikam tika pieskaņotas daudzas "Blagovesta" uzstāšanās. Koris piedalījās 2008., 2012. un 2013. gadu Ziemassvētku koncertos Jelgavas Kultūras namā. Ziemassvētkos kolektīvs uzstājās arī vairākās Latvijas galvaspilsētas baznīcās, kā arī "Ave Sol" koncertzālē, ieskaitot priekšnesumu kopā ar vīru koru "Nabat" 1997. gadā, koncertu 2009. gadā un programmu "Ziemas sapnis" 2011. gadā.

Kopš 1991. gada Rīgas pareizticīgo kamerkora "Blagovest" repertuāra kodolu veido pareizticīgo kora mūzika. Kolektīva panākumus apliecina iespaidīga virkne balvu un atzinumu, no kuriem pēdējie izcīnīti aizvadāmā 2017. gadā: divas galvenās balvas – Eiropas koru olimpiādē Rīgā, kā arī "Nāciju Grand Prix" – Āzijas koru olimpiādē Kolombo, Šrilankā.

Nākamā Rīgas pareizticīgo kamerkora "Blagovest" uzstāšanās ir ieplānota 2018. gada pavasarī. Pareizticīgo garīgās mūzikas cienītājiem "Blagovest" sniegs savu tradicionālo Lielā Gavēņa dziedājumu koncertu.

Biļetes uz pareizticīgo Ziemassvētku dziedājumiem pieejamas "Biļešu servisa" kasēs, interneta, kā arī stundu pirms pasākuma Rīgas Svētā Pētera baznīcas kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!