Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums trešdien pēc teju trīs nedēļu pārtraukuma atgriezās laukumā, kamēr viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:3, 0:0) kapitulēja iepriekšējās sezonas vicečempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Karsums decembra sākumā atgriezās laukumā pēc traumas izdziedēšanas un aizvadīja divus mačus, bet pēc tam Maskavas klubs latvieti atkal ievietoja savainoto spēlētāju sarakstā, viņam izlaižot arī nākamās piecas cīņas.

"Metallurg" komandā šajā mačā ar "hat-trick" izcēlās kanādiešu uzbrucējs Mets Elisons, kurš savas gaitas KHL uzsāka 2008./2009.gada sezonā, pārstāvēdams Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Karsums šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, zaudēja abos iemetienos un nopelnīja divas soda minūtes.

Latviešu uzbrucējs šosezon 25 spēlēs guvis divus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Tāpat smagu zaudējumu cieta Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra. "Torpedo" savā laukumā ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:1, 0:3) piekāpās Maskavas CSKA vienībai.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 18 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem un uzvarēja piecos no desmit iemetieniem.

Daugaviņš šosezon 47 mačos izcēlies ar septiņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Ufas "Salavat Julajev", kuras rindas šonedēļ papildināja latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, viesos ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Omskas "Avangard".

Pirms nedēļas tika izbeigts Bārtuļa līgums ar citu KHL vienību Vladivostokas "Admiral", kas nonākusi finansiālās grūtībās. Šonedēļ viņš parakstīja līgumu ar Ufas klubu, kura rindās, iespējams, debitēs piektdien pret Hantimansijskas "Jugra".

"Jugra" trešdien savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 0:0, 1:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Līdz ar panākumu līgas pastarītēm "Jugra" un Rīgas "Dinamo" ir pa 38 punktiem, taču rīdziniekiem ir par vienu uzvaru pamatlaikā vairāk, tādējādi pēdējo vietu līgā ieņem Hantimansijskas klubs.

Rīdzinieki šobrīd piedalās Špenglera kausa izcīņā un nākamo maču KHL aizvadīs 4.janvārī, kad savā laukumā uzņems "Ņeftehimik" vienību.

Savukārt zaudējumu trešdien cieta Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA. Iepriekšējās sezonas čempione SKA viesos ar rezultātu 3:4 (0:0, 2:3, 1:1) zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

Tikmēr uzvaru izcīnīja Austrumu konferences līdere Kazaņas "Ak Bars", kas viesos rezultātu 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) apspēlēja Astanas "Baris" vienību. Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās zviedru uzbrucējs Antons Landers.

Vēl trešdien Čeļabinskas "Traktor" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Savukārt Novosibirskas "Sibirj" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) pārspēja "Soči" komandu.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 114 punktiem 45 mačos ir SKA. Tai konferencē ar 101 punktu 44 spēlēs seko Maskavas CSKA, bet vēl par 17 punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr "Torpedo" ar 77 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" ar 69 punktiem atrodas sestajā pozīcijā.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 44 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot sešus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 82 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 73 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr attiecīgi 80 un 79 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" kontā.

"Salavat Julajev" ar 70 punktiem atrodama septītajā pozīcijā, aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 50 punktiem ir 11.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 42 punktiem ir Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!