Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Liverpool" no "Southampton" iegādājusies aizsargu Virdžilu van Deijku, vēsta komanda.

Kā vēsta britu mediji, līgums ar 26 gadus veco nīderlandieti parakstīts par 75 miljoniem sterliņu mārciņu (84 miljoniem eiro), tādējādi viņš kļūs par dārgāko aizsargu pasaulē.

Van Deijks "Liverpool" komandai pievienosies 1.janvārī, kad Anglijas premjerlīgā sāksies ziemas trasnfēru periods.

Van Deijks profesionāļa gaitas uzsāka 2011.gadā savas dzimtenes Nīderlandes komandā "Groningen", bet divus gadus vēlāk pievienojās Skotijas grandam Glāzgovas "Celtic". 2015.gadā viņš noslēdza līgumu ar "Southampton" komandu, kurā spēlē trešo sezonu.

Šosezon nīderlandietis bijis laukumā 12 Anglijas premjerlīgas spēlēs.

Van Deijks aizvadījis arī 16 mačus Nīderlandes izlases kreklā.

Iepriekšējais rekords aizsargiem piederēja francūzim Benžamēnam Mendī, par kuru šovasar Mančestras "City" samaksāja 52 miljonus sterliņu mārciņu (58 miljonus eiro) viņa iepriekš pārstāvētajai komandai "Monaco".

Tāpat van Deijks kļuvis par visu laiku dārgāko nīderlandiešu futbolistu. Iepriekšējais rekords piederēja Markam Overmarsam, kuru 2000.gadā no Londonas "Arsenal" par 40 miljoniem eiro iegādājās "Barcelona".

"Liverpool" ar 38 punktiem 20 spēlēs ieņem ceturto vietu Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma tabulā. Tāpat Liverpūles klubs sasniedzis UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu, kurā tiksies ar Portugāles komandu "Porto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!