Foto: Monta Tīģere
No 27. līdz 30. decembrim Latvijas Nacionālajā operā norisinās tradicionālie Vecgada koncerti ar latviešu un ārzemju operas solistu, kā arī Latvijas Nacionālās operas kora un orķestra priekšnesumiem, portālu "Delfi" informē Latvijas Nacionālās operas un baleta pārstāve Irbe Treile.

Koncertā piedalās rumāņu mecosoprāns Ramona Zaharija, gruzīnu tenors Iraklijs Kahidze, latviešu soprāns Margarita Vilsone, kuras radošais darbs norit Vācijā, un Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele, Dana Bramane, Inga Šļubovska-Kancēviča, Raimonds Bramanis, Kalvis Kalniņš, Andris Ludvigs un Rihards Mačanovskis, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris. Koncertu vada Inga Šļubovska-Kancēviča un Edgars Ošleja.

Koncerta programmā skan melodijas, ko radījuši Amilkāre Ponkjelli, Džuzepe Verdi, Džakomo Pučīni, Frančesko Čilea, Gaetāno Doniceti, Pjetro Maskanji un Luidži Denca.

Vecgada koncertu muzikālais vadītājs ir Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, savukārt režisore – Elita Bukovska.

Sestdien, 30. decembrī, pulksten 19.00 koncertu tiešraidē varēs noklausīties Latvijas Radio 3 - Klasika.

Biļetes uz Vecgada koncertiem Latvijas Nacionālajā operā iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!