Foto: LETA

Apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) palielinājusi pamatkapitālu par 10 miljoniem eiro.

2017. gada pirmajos deviņos mēnešos BTA bruto parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms Baltijā pieauga par 22%. Tas ir straujš izrāviens blīvajā apdrošināšanas tirgū, vērtē BTA.

Līdz ar pamatkapitāla paaugstināšanu BTA ir pienācīgi sagatavojusies turpmākai izaugsmei un atbildīs maksātspējas nepieciešamā kapitāla prasībai pat vēl straujākas darbības paplašināšanas gadījumā, skaidro uzņēmumā.

Spēkā esošais regulējums nosaka, ka attiecībai starp sabiedrības pašu kapitālu un maksātspējas nepieciešamā kapitāla prasību jābūt 100% vai augstākai.

Pēc pamatkapitāla palielināšanas BTA maksātspējas attiecība pieaugusi par 10 procentpunktiem un sasniegusi 129%.

BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus norāda, ka BTA būtiski pārsniedz prasīto maksātspējas attiecību, tomēr, redzot šā gada izaugsmi un apzinoties izaugsmes ambīcijas nākotnē, akcionāri nolēma palielināt pamatkapitālu.

BTA lielākais akcionārs ir "Vienna Insurance Group". Šajā grupā ietilpst vairāk nekā 50 apdrošināšanas sabiedrības 25 valstīs. "Vienna Insurance Group" akcijas tiek kotētas Vīnes un Prāgas biržā.

"Vienna Insurance Group" pēdējos gados būtiski paplašinājusi un nostiprinājusi savas pozīcijas Baltijas valstīs.

"Vienna Insurance Group" darbību Baltijas tirgū sāka 2008. gadā, iegādājoties "Seesam Life Insurance". Savukārt 2016. gadā tika iegādāti 90% BTA akciju. Gadu iepriekš, 2015. gadā, "Vienna Insurance Group" iegādājās apdrošināšanas AS "Baltikums", ko pēcāk pārdēvēja par "InterRisk", bet šogad apvienoja ar BTA.

Šomēnes "Vienna Insurance Group" paziņoja, ka no Somijas "OP Finanšu grupas" iegādāsies nedzīvības apdrošināšanas biznesu Baltijas valstīs "Seesam Insurance AS". Šī biznesa iegāde ļaus "Vienna Insurance Group" nostiprināt tirgus līderpozīcijas Baltijā un palīdzēs uzlabot tirgus pozīciju Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!