Foto: DELFI

Astoto CS300 lidmašīnu nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno saņemt nākamā gada pirmajā ceturksnī, pauž "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Iepriekš bija plānots, ka astoto CS300 "airBaltic" saņems līdz šī gada beigām, taču saistībā ar lidmašīnas piegādes plānu izmaiņām šis termiņš ir pārcelts.

""airBaltic" astoto "Bombardier CS300" lidmašīnu plāno saņemt 2018. gada pirmajā ceturksnī sakarā ar lidmašīnu piegādes plāna izmaiņām," norādīja Briede.

Kā ziņots, "airBaltic" ar jaunajām CS300 lidmašīnām gada laikā pārvadājusi vairāk nekā 635 250 pasažieru. Līdz šim "airBaltic" ar pilnībā jauno "Bombardier CS300" floti, kas šobrīd sastāv no septiņām "Bombardier CS300" lidmašīnām, veikusi vairāk nekā 6023 regulāros lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 15 940 stundu.

"airBaltic" kopumā pasūtījusi 20 lidmašīnas, kuras lidsabiedrība plāno saņemt līdz 2019. gada beigām. 2021. gadā, kad lidsabiedrības floti veidos tikai "Bombardier" lidaparāti, "airBaltic" būs viena no jaunākajām flotēm Eiropā.

"airBaltic" šobrīd veic lidojumus ar CS300 tādos iecienītos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Londona, Parīze un citos. Papildus tam "airBaltic" sadarbībā ar "Etihad Airways" šā gada 29. oktobrī uzsāka garākos tiešos lidojumus ar CS300 jaunā maršrutā no Rīgas uz Abū Dabī.

Augustā "airBaltic" saņēma septīto no 20 pasūtītajām CS300 lidmašīnām.

Aviokompānija apsver sadarbību ar "Bombardier" turpināt, ar CSeries lidmašīnām aizstājot pašreizējas turbopropelleru Q400 NextGen lidmašīnas.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015. gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015. gadā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!