Foto: Matīss Markovskis

29. decembrī Valmieras drāmas teātrī pēc gadumijas koncerta "Latviešu romantiķi" notika teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja iepriekšējās sezonas labākos māksliniekus. Tāpat tika pasniegtas arī simpātiju balvas "Skatītāju balss", kuru ieguvējus noteica skatītāju balsojumā. Skatītāju vērtējumā par gada labākajiem aktieriem atzīti Inese Ramute un Imants Strads, abi augstu novērtēti arī teātra iekšējā balsojumā. Savukārt par publikas iecienītāko izrādi – "Emmijas laime", portālu "Delfi" informēja teātra pārstāve Zane Ceriņa.

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Inese Ramute un Inga Apine, bet labāko aktieru balvu saņēma Rihards Jakovels un Imants Strads.

Režisoru balvu šogad saņēma gaismu mākslinieks Mareks Lužinskis – par radošu māksliniecisku izaugsmi, veidojot izcilas gaismu partitūras piecām Valmieras teātra izrādēm.

Gada tehniskā darbinieka balvu saņēma rekvizitore Santa Grāvelsiņa un ģērbēja Ilze Cikovska. Laureātu apbalvošanu atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Skatītāju balsojumā "Skatītāju balss" nominācijā "Gada aktrise pirmā plāna lomā" balvu ar pārliecinošu balsu vairākumu saņēma Inese Ramute par Emmijas lomu izrādē "Emmijas laime" un Mātes lomu izrādē "Pelikāns", bet par "Gada aktrisi otrā plāna lomā" skatītāji atzina Ievu Puķi par Ažas lomu izrādē "Pazudušais dēls".

Nominācijā "Gada aktieris pirmā plāna lomā" laurus plūca Imants Strads par Gurmižskas lomu izrādē "Muiža kaņepēs". Par "Gada aktieri otrā plāna lomā" skatītāji atzina Mārtiņu Meieru par Aksjušas lomu izrādē "Muiža kaņepēs".

Skatītāju balsojumā tika noteikta arī pagājušās sezonas "Gada izrāde" un par to pārliecinoši kļuva "Emmijas laime" Māras Ķimeles režijā.

Gada balvu pasniegšanā savus pagājušās sezonas favorītus sumināja arī teātra draugi un atbalstītāji. Dažādas balvas saņēma izrādes "80 dienās apkārt zemeslodei" un režisors Viesturs Roziņš, "Muiža kaņepēs" un režisore Indra Roga, kā arī izrāde "Staburaga bērni", iestudējuma "Džeina Eira" aktieri – Inga Apine un Ivo Martinsons un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!