Foto: twitter.com/MountfieldHKTS
Latvijas hokejistu Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā Čehijas komanda Hradeckrālovas "Mountfield" sestdien Davosā cieta zaudējumu Špenglera kausa pusfinālā, tādējādi noslēgdama dalību prestižajā turnīrā.

Hradeckrālovas komanda pusfinālā ar rezultātu 2:5 (1:2, 1:1, 0:2) piekāpās Kanādas izlasei, nespēdama revanšēties par apakšgrupā ciesto zaudējumu.

Svētdien gaidāmajā sacensību finālā Kanādas izlase tiksies ar Šveices valstsvienību.

Latvijas hokejisti pusfinālā ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās.

Mača rezultātu piektajā minūtē atklāja Šveices vienības "Zug" pārstāvis Kanādas izlasē Deivids Makintairs, bet piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Šveices pēc spēka otrās līgas vienības "Olten" uzbrucējs Džejs Maklements panāca 2:0. Tiesa, pēc 14 sekundēm Lukāšs Cingels vienus vārtus atguva.

Otrā perioda ceturtajā minūtē Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Stoktonas "Heat" aizsargs Kodijs Golubefs atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet trešdaļas turpinājumā "Mountfield" Mihals Draguns panāca 2:3. Tiesa, tie bija pēdējie Čehijas kluba vārti šajā mačā. Trešajā periodā ripas "Mountfield" vārtos ieraidīja arī Bratislavas "Slovan" uzbrucējs Zeks Boičuks un "Bern" aizsargs Maksims Noro.

Kā vēstīts, cīņā par vietu pusfinālā "Mountfield" ar rezultātu 4:1 pārspēja Latvijas klubu Rīgas "Dinamo", Džeriņam un Cibuļskim šajā mačā paliekot bez punktiem. Līdz ar zaudējumu "Dinamo" noslēdza dalību prestižajā turnīrā.

Tikmēr otrajā pusfinālā sestdienas vakarā Šveices izlase ar 8:3 (2:2, 2:1, 4:0) pārliecinoši apspēlēja turnīra saimnieci "Davos". Pēc divām trešdaļām Šveices izlase bija priekšā vien ar 4:3, bet trešās trešdaļas pirmajās četrās minūtēs tā guva trīs vārtus, turpinājumā svinot pārliecinošu panākumu.

Zīmīgi, ka Šveices izlasei vārtus iemeta astoņi dažādi hokejisti.

Šveices izlase kā savas apakšgrupas uzvarētāja tika uzreiz pusfinālā, bet "Davos" "play-off" pirmajā mačā ar 4:2 pārspēja Somijas vienību Hāmēnlinnas HPK.

"Mountfield" Katīni grupā ar 3:5 zaudēja Kanādas izlasei, abiem latviešiem gūstot pa vārtiem, bet pēc tam ar 1:5 atzina turnīra saimnieces "Davos" pārākumu, Cibuļskim asistējot čehu kluba vienīgo vārtu guvumā. Grupā ar sešiem punktiem uzvarēja Kanāda, trīs punkti bija "Davos" rēķinā, bet "Mountfield" palika tukšā.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" apakšgrupu kārtā ar 1:6 zaudēja Šveices izlasei, bet ar 4:3 papildlaikā uzvarēja HPK, Toriāni vārdā nosauktajā grupā ieņemot otro vietu. Šajā grupā ar sešiem punktiem uzvarēja Šveice, kas uzreiz tika pusfinālā, bet HPK tika pie viena punkta.

Hradeckrālovas klubs Špenglera kausā piedalījās arī pērn, nespējot tikt pusfinālā, jo izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1:5 zaudēja Kanādas izlasei.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi. Šī gada finālā Kanādas izlase varēs panākt "Davos" kā visu laiku titulētāko izlasi. Līdz šim mājiniece turnīrā triumfējusi 15 reizes, bet kanādieši to paveikuši 14 reižu.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt iepriekšējos divus gadus finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!