Zviedru uzbrucējs Viljams Kārlsons svētdien kļuva par pirmo hokejistu kurš Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitantes Vegasas "Golden Knights" rindās guvis "hat-trick".

Tikmēr "Golden Knights" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 6:3 (3:0, 1:2, 2:1) pārspēja Toronto "Maple Leafs", izcīnīdama septīto uzvaru pēc kārtas.

Kārlsons šajā mačā savā kontā ierakstīja arī vienu rezultatīvu piespēli.

"Vides maiņa reizēm palīdz hokejistam. Man šeit ir bijis tik daudz iespēju, pateicoties maiņas partneru [Reilija Smita un Džonatana Maršeso] palīdzībai," teica Kārlsons, kurš iepriekšējās divās sezonās Kolumbusas "Blue Jackets" rindās guva 15 vārtus.

Tikmēr "sauso" uzvaru svētdien izcīnīja NHL līdere Tampabejas "Lightning", kas viesos ar 5:0 (0:0, 4:0, 1:0) pārspēja "Blue Jackets" vienību.

Krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visas jeb 21 "Blue Jackets" hokejistu mesto ripu. Tikmēr ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Tailers Džonsons.

Tāpat "sauso" uzvaru izcīnīja Vinipegas "Jets", kas viesos ar 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) apspēlēja Edmontonas "Oilers".

"Jets" vārtsargs Konors Hellebaiks šajā spēlē atvairīja visas 35 pretinieku mestās ripas.

Nepārspēta svētdien palika arī Dalasas "Stars", kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) pārspēja Sanhosē "Sharks".

Dalasas vienības vārtsargs Bens Bišops atvairīja visus 26 metienus. Tikmēr ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās viņa komandas biedrs Radeks Faksa no Čehijas.

Trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs cietusi iepriekšējās sezonas čempione Pitsburgas "Penguins", kas viesos ar 1:4 (0:1, 1:2, 0:1) piekāpās Detroitas "Red Wings" vienībai.

Savukārt piekto maču pēc kārtas ar vārtu guvumu atzīmējās zviedru uzbrucējs Rikards Rakels, šoreiz iemezdams divas ripas un kaldinādams Anaheimas "Ducks" uzvaru 5:2 (2:1, 0:0, 3:1) pār Arizonas "Coyotes".

Tikmēr ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās viņa tautietis Gābriels Landeskogs, kurš Kolorādo "Avalanche" palīdzēja mājās ar rezultātu 6:1 (1:0, 4:0, 1:1) sagraut Ņujorkas "Islanders".

Vēl svētdien Kalgari "Flames" savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 1:0) pārspēja Čikāgas "Blackhawks", uzvaras vārtus gūstot Markam Džordano.

NHL un Austrumu konferences līderpozīcijā ar 58 punktiem 38 spēlēs ir "Lightning" komanda, kurai ar 51 punktu 40 dueļos seko Vašingtonas "Capitals", kamēr 50 punkti 38 spēlēs ir Ņūdžersijas "Devils" rēķinā.

Savukārt latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 28 punktiem 38 spēlēs joprojām ir pēdējā, 16.vietu Austrumu konferencē. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 23 punktiem.

Rietumos līderpozīcijā ar 54 punktiem 37 spēlēs ir līgas debitante "Golden Knights", tai ar 52 punktiem 40 mačos seko "Jets", bet pa 51 punktam attiecīgi 38 un 39 dueļos iekrājušas Nešvilas "Predators" un Losandželosas "Kings" vienības.

Girgensona pārstāvētā "Sabres" savu pirmo maču Jaunajā gadā aizvadīs pirmdien plkst.20 pēc Latvijas laika, kad beisbola laukumā zem klajas debess spēkosies ar Ņujorkas "Rangers" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!