Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" uzbrucējs Pauļus Jankūns atzīts par ULEB Eirolīgas basketbolā decembra mēneša labāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Pašlaik 33 gadus vecajam Jankūnam šī ir pirmā Eirolīgas mēneša labākā spēlētāja balva karjerā. Kāds no "Žalgiris" komandas basketbolistiem par mēneša labāko atzīts otro reizi vēsturē, jo 2007.gada decembrī šo balvu saņēma tobrīd Lietuvas grandā spēlējošais amerikāņu aizsargs Markuss Brauns.

Kauņas basketbolisti decembrī izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas un bija vienīgie Eirolīgā, kuri neizjuta zaudējuma rūgtumu. Lietuvas čempione ar desmit uzvarām 15 cīņās pēc puses no regulārā čempionātā ieņem ceturto vietu kopvērtējuma tabulā.

Lai gan Jankūns, kurš aizvada savu 14.sezonu profesionālajā karjerā, nesasniedza žilbinošus rādītājus gūtajos punktus un nopelnītajos efektivitātes koeficienta punktus, tomēr turnīra rīkotāji uzsver, ka balvas piešķiršanā tiek vērtēti arī komandas panākumi.

Jankūns decembrī piecās spēlēs vidēji guva 14,4 punktus, izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas un tika pie 16,0 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākie rādītāji komandā. Lietuviešu uzbrucējs šajās spēlēs realizēja 54,4% divpunktu metienu un 80,7% soda metienu.

Šosezon Jankūns 15 Eirolīgas spēlēs guvis 13,2 punktus, tādējādi aizvadot savu otru rezultatīvāko sezonu karjerā, un ticis pie 15,9 efektivitātes koeficienta punktiem.

Jankūns Eirolīgas mačos izcīnījis 1592 atlēkušās bumbas, šajā statistikas rādītājā ieņemot trešo vietu, kā arī guvis 2663 punktus, būdams trešais ražīgākais turnīrā.

Viņš ir vecākais mēneša balvas saņēmējs kopš 2011.gada februāri, kad par labāko tika atzīts tobrīd 34 gadus vecais Pirejas "Olympiacos" slovēņu centrs Radoslavs Nesterovičs.

Zīmīgi, ka "Žalgiris" komanda decembrī uzvarēja četru valstu čempiones. Kauņas vienības pārākumu atzina iepriekšējās sezonas Eirolīgas un Turcijas čempionāta uzvarētāja Stambulas "Fenerbahce Doguš", Vācijas čempione Bambergas "Brose", Spānijā titulu izcīnījusī "Valencia Basket" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods" no Grieķijas. Tāpat lietuvieši uzveica Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Grieķijas vicečempioni "Olympiacos".

Oktobrī par labāko Eirolīgā tika atzīts Madrides "Real" slovēņu supertalants Luka Dončičs, bet novembrī pie šīs balvas tika "Panathinaikos Superfoods" aizsargs Niks Kalatess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!