Foto: DELFI Aculiecinieks
Pēc pašapkalpošanās automazgātavas un riepu servisa apmeklējuma iepirkšanās centra "Olimpia" teritorijā "Delfi" lasītājs saņēmis maksas autostāvvietas "Europark" rēķinu 20 eiro apmērā. Vīrietis ir neizpratnē, kādēļ jāmaksā par maksas autostāvvietas pakalpjumiem, ko nav lietojis, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

"Biju devies uz "Forauto" automašīnu mazgātavu – nomazgāt auto un apmainīt riepas. Mazgātavā automašīna nostāvēja diezgan ilgu laiku, jo no sākuma, ne savas vainas dēļ, biju atvedis nepareizas riepas, kuras uzlika un tad ņēma atkal nost," klāsta lasītājs, piebilstot, ka tādējādi automašīna burtiskā nozīmē neatradās "Europark" stāvvietā. "Es neizmantoju maksas stāvvietas pakalpojumus. Nesaprotu, ar kādu pamatojumu man izrakstīja rēķinu un tālāk nodeva uzņēmumam "Lindorff," izbrīnu pauž lasītājs.

Lasītājs atzīstas, ka nebija iepazinies ar jaunajiem auto stāvēšanas noteikumiem iepirkšanās centra "Olimpia" teritorijā. Lai gan prasīto summu samaksājis, vairoties no saskarsmes ar parādu piedzinējiem un problēmām nākotnē ņemt kredītu, lasītājs tomēr vēlas saprast, kādēļ viņam jāmaksā par neizmantotu pakalpojumu.

Uzņēmumā "Europark" portālam "rus.delfi.lv" paskaidroja, ka maksas autostāvvietas lietošanas noteikumi ir saistoši pilnīgi visiem klientiem, kuri ierodas iepirkšanās centra "Olimpia" teritorijā. Tajā skaitā ir arī mazgātavas "Forauto" klienti.

"Visi tirdzniecības centra apmeklētāji autostāvvietu var izmantot divas stundas bez maksas. Tā kā autoservisa apmeklējums var ilgt vairāk nekā divas trīs stundas, "Forauto" saviem klientiem var piešķirt papildu bezmaksas autostāvvietas lietošanas laiku," informēja "EuroPark Latvia" valdes loceklis Mārtiņš Meisītis.

Informācija par stāvvietas lietošanas noteikumiem pie iepirkšanās centra "Olimpia" ir izlasāma, iebraucot tā teritorijā. Par papildu bezmaksas laiku iespējams vaicāt uzņēmumos, kuri izvietoti "Olimpia" teritorijā, norādīja Meisītis. Viņš arī piebilda, ka klientus par iebraukšanu maksas stāvvietā informē pie ieejas tajā izvietota zīme. Turpat izvietota arī ceļa zīme "Maksas stāvvieta", kas, Meisīša ieskatā, funkcionē kā pirmais signāls tam, ka autovadītājs iebraucis maksas stāvvietā.

Iepirkšanās centra "Olimpia" autostāvvietu "Europark" apsaimnieko kopš 2015. gada un teritorijā ir spēkā automatizēta video kontroles sistēma "AutoPay". Videokameras fiksē teritorijā iebraukušo automašīnu valsts reģistrācijas numuru. Vadoties pēc numura, vēlāk sistēma nosaka, vai klients iekļāvies bezmaksas laikā. Pirms izbraukšanas autostāvvietas vēlams kases automātā pārbaudīt, cik laika teritorijā pavadīts un nepieciešamības gadījumā norēķināties. Rēķinu var apmaksāt arī pēc autostāvvietas pamešanas piecos dažādos veidos. Tomēr, ja arī tas netiek darīts noteiktā laikā, rēķinu izsūta pa pastu, bet tam tiek pieskaitīta maksa par tā apstrādi un piegādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!