Foto: AFP/Scanpix/LETA
Šautriņu mešanas sacensību leģendai Filam Teiloram svētdien Londonā neizdevās triumfāli noslēgt savu lielisko karjeru – pasaules čempionāta finālā viņš ar 2-7 piekāpās Robam Krosam.

57 gadus vecais Teilors 20. reizi spēlēja pasaules čempionāta finālā, bet tikai ceturto reizi piekāpās izšķirošajā cīņā par titulu. Savukārt 27 gadus vecais Kross, kurš pērn cīnījās Eiropas čempionāta finālā, pirmo reizi spēlēja pasaules čempionāta pamatsacensībās un uzreiz izcīnīja titulu.

Teilors tiek uzskatīts par visu laiku izcilāko šautriņu mešanas spēlētāju. Viņš karjeras laikā uzvarēja 216 dažāda līmeņa turnīros, no tiem 83 bija augstākā līmeņa un 16 pasaules čempionāti.

Kross pēc uzvaras emocionāli pasaules čempiona trofeju ļāva pacelt arī Teiloram, kurš savu pirmo titulu izcīnīja 1990. gadā – gadā, kad piedzima Kross. "Pirms 15 gadiem es sapņoju, ka varētu uzspēlēt pret Teiloru, un tagad beidzot bija tāds brīdis. Sajūtas ir fantastiskas, bet šis ir Fila pēdējais gads un viss ir par un ap viņu. Tāpēc es ļāvu viņam arī pacelt trofeju."

"Es darīju, ko varēju, bet viņš bija gluži kā es pirms 25 gadiem. Viņš ir nepiekāpīgs un visu laiku izdarīja spiedienu. Viņš ir pārliecināts par sevi, uzklausa citus, visu laiku mācās, un spēlētājiem šogad būs problēmas spēlēs pret viņu," pārliecināts ir Teilors.

Pasaules šautriņu mešanas korporācija (PDC) neilgi pēc pasaules čempionāta paziņoja, ka Teilora vārdā turpmāk tiks dēvēts viena no prestižākā profesionālā turnīra "World Matchplay" uzvarētāja kauss.

"PDC sapulcē vienbalsīgi pieņemts lēmums no šī gada "World Matchplay" galveno kausu saukt par "Phil Taylor Trophy", tādējādi godinot izcilā vīra ieguldījumu šautriņu mešanas popularizācijā. Bez viņa šodien šautriņu mešana nebūtu tāda," sacīja PDC galvenais promouters Barijs Hērns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!