Foto: Publicitātes foto
2018. gada Ziemeļeiropas zonas (NEZ) un Baltijas autošosejas (BaTCC) čempionāta sezonas atklāšanas posms jau otro gadu pēc kārtas norisināsies Rīgā, kad maija vidū "DEWALT Grand Prix" ietvaros Biķernieku trasē pulcēsies spēcīgākie autosportisti no Skandināvijas, Baltijas un citām valstīm.

"Biķernieku trase un arī sacensību organizatori ir saņēmuši augstu novērtējumu no ziemeļu kaimiņiem, tādēļ arī mums ir liels prieks jau otro gadu atklāt Ziemeļeiropas zonas autošosejas sezonu Rīgā. Šoreiz sacīkšu norise ir pārcelta nedaudz vēlāk, jo 2017. gada atklāšanas posmā aprīļa izskaņā dalībniekus pārsteidza negaidīti sarežģīti laika apstākļi," pastāstīja Jānis Ducmanis, Latvijas Automobiju federācijas Šosejas komisijas vadītājs.

Atklāšanas posmā, kas notiks 12. un 13. maijā, gaidāms kupls dalībnieku skaits, jo pārstāvētas būs dažādas automašīnu klases. Ziemeļeiropas zonas čempionāta ietvaros Rīgā atkal ieradīsies jaunākās paaudzes "Porsche GT3", "Chevrolet Camaro" ("V8 Thundercars") un skatītāju iemīļotās "Legend Cars" automašīnas, solot spraigas cīņas. NEZ sezonas atklāšanas posmu aizvadīs arī "BMW Xtreme" un V1600 klases automašīnas.

Vienlaikus ar NEZ dalībniekiem sezonu atklās arī Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta, kā arī Baltijas 4 stundu izturības čempionāta dalībnieki.

2018. gada sezonā Baltijas autošosejas čempionātā būs pieci posmi, Baltijas izturības čempionātā - četri, savukārt Latvijas autošosejas čempionāta kalendārā iekļauti seši posmi. Tāpat kā iepriekš kopā ar Latvijas autošosejas čempionātu norisināsies arī vēsturisko automobiļu sacīkstes "Dzintara aplis".

Pirmie divi sezonas posmi maijā un jūnijā tiks aizvadīti Rīgā, trešais posms "Estonian Grand Prix" ietvaros norisināsies Pērnavā, "auto24ring" trasē. Jūlija pēdējā nedēļas nogalē Biķernieku trasē atgriezīsies "Nascar" tipa sacīkstes, kad Latvijas čempionāta un "Dzintara aplis" dalībniekiem būs iespēja atkal sacensties Biķernieku trases ovālā. Augustā Rīgā notiks jau tradicionālais Baltijas autošosejas festivāls "Riga Summer Race". Sezona noslēgsies Pērnavā, kur 22. – 23. septembrī tiks aizvadīts noslēdzošais Baltijas un Latvijas čempionāta posms.

2018. gada Baltijas autošosejas čempionāta kalendārs:
11. – 13. maijs Rīga, Biķernieku trase, "DEWALT Grand Prix" (NEZ, Baltijas, Latvijas čempionāts)
9. - 10. jūnijs Rīga Biķernieku trase (Baltijas, Latvijas čempionāts un "Dzintara aplis")
29. jūnijs – 1. jūlijs Pērnava, auto24ring, "Estonian Grand Prix" (NEZ, Baltijas, Latvijas čempionāts un "Dzintara aplis")
28. jūlijs Rīga, Biķernieku trase, "Hell Grand Prix" (Latvijas čempionāts un "Dzintara aplis")
18. – 20. augusts Rīga, Biķernieku trase, "Riga Summer Race" (Baltijas, Latvijas čempionāts un "Dzintara aplis")
22. – 23. septembris Pērnava, auto24ring (Baltijas, Latvijas čempionāts un "Dzintara aplis")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!