Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komandas Londonas "Arsenal" galvenajam trenerim Arsēnam Vengeram draud diskvalifikācija par tiesneša apvainošanu, vēsta izdevums "The Guardian".

31. decembrī "Arsenal" cīnījās neizšķirti 1:1 ar Vestbromvičas "Albion" vienību. "Albion" rezultātu izlīdzināja pamatlaika pēdējā minūtē, kad tiesnesis Maiks Dīns piesprieda 11 metru soda sitienu uz "Arsenal" vārtiem, jo uzskatīja, ka Kīrans Gibss savā soda laukumā nospēlēja ar roku. Džejs Rodrigess izmantoja šo iespēju un guva vārtus.

Pēc šīs epizodes Vengers ļoti asi pārmija vārdus ar tiesnesi, un arī pēc spēles viņš nekautrējās kritizēt Dīna pieņemto lēmumu. Viņš sacīja, ka tiesnesis šajā epizodē redzēja to, ko viņš vēlējās ieraudzīt.

Tagad Vengeram draud diskvalifikācija, kas būs jau otrā aizvadīto 12 mēnešu laikā. Pērnā gada janvārī viņš asi diskutēja ar mača ceturto tiesnesi, par ko tika sodīts ar četru spēļu diskvalifikāciju un 25 000 mārciņu lielu sodu. Toreiz "Arsenal" dramatiski uzvarēja "Burnley".

Premjerlīgas kopvērtējumā "Arsenal" ar 38 punktiem 21 spēlē ir piektajā vietā, no tuvākajiem sekotājiem "Liverpool" atpaliekot sešus punktus. Mančestras "City" tikmēr ir līdere ar 59 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!