Foto: F64

2016.gada Latvijas čempioni "Valmiera/ORDO" trešdien sev svarīgā Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē savā laukumā ar 73:86 (27:25, 15:13, 16:23, 15:25) piekāpās Igaunijas vienībai TTU, samazinot izredzes kvalificēties BBL ceturtdaļfinālam.

Mājinieku rindās 20 punktus iemeta Eduards Hāzners, kamēr 18 punktus pievienoja Jānis Kaufmanis, bet 13 - Niks Jansons.

"Valmiera/ORDO" komanda aizvadīja veiksmīgu pirmo puslaiku, praktiski visu laiku esot vadībā un pirmajā ceturtdaļā iekrājot gandrīz 10 punktu pārsvaru. Pirmo puslaiku valmierieši noslēdza ar četru punktu pārsvaru (42:38), bet līdz ar otrā puslaika sākumu iniciatīva pārgāja TTU rokās. Sākumā komandas gan vēl cīnījās punkts punktā, bet noslēdzošo desmit minūšu ievadā Igaunijas vienības pārsvars pārsniedza desmit punktus. Mača izskaņā "Valmiera/ORDO" basketbolisti jau bija "salūzuši" un nopietnā cīņā par uzvaru tā arī neiesaistījās.

Lai reāli saglabātu izredzes uz vietu apakšgrupas labāko četriniekā, valmieriešiem trešdienas mačā bija nepieciešama uzvara, turklāt vēlams ar vismaz 22 punktu pārsvaru, jo pirmajā mačā TTU tika zaudēts ar 69:90.

Tikmēr vēl vienā B apakšgrupas mačā trešdien divu Igaunijas komandu duelī "Kalev/TLU" savā laukumā ar 82:80 (22:16, 21:15, 16:28, 23:21) uzvarēja "Tartu Universitāti".

Turnīra B apakšgrupā vadībā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir Artūra Ausēja pārstāvētā Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigždes", piecas uzvaras septiņos mačos ir "Ogrei", kam ar tikpat panākumiem astoņās cīņās seko "Tartu Universitāte". Savukārt četras uzvaras ir "Kalev/TLU", kam ar trim panākumiem seko TTU. Sestā ar divām uzvarām ir "Valmiera/ORDO", kamēr Atirau "Barsi" vienība no Kazahstānas guvusi vienu panākumu.

Savukārt A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem panākumiem sešos mačos ir "Jūrmala", kam ar sešiem panākumiem astoņās cīņās seko "Šiauliai". Pa četrām uzvarām septiņos mačos iekrājušas Māra Ziediņa pārstāvētā Igaunijas vienība Raplas "AVIS Utilitas" un Prienu-Birštonas "Vytautas", bet pa divām uzvarām ir Igaunijas vienībai "Port of Parnu" un "Betsafe/Liepāja" spēlētājiem. Savukārt tabulu ar sešām neveiksmēm sešos dueļos noslēdz Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā spēlē ar otro sastāvu.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prienu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!