Foto: LETA

Privatizācijas aģentūras pamatkapitāls šonedēļ palielināts par trīs miljoniem eiro, lai segtu tās meitasuzņēmuma SIA "FeLM" darbības izdevumus, informē "Lursoft" Klientu portfelis. "FeLM" pārvalda valsts prasījuma tiesības pret maksātnespējīgo AS "KVV Liepājas metalurgs".

Līdz šim Privatizācijas aģentūras pamatkapitāls bija 443 064 930 eiro, bet kopš 4. janvāra tas ir 446 064 930 eiro. Aģentūras pamatkapitāls palielināts, emitējot jaunas akcijas un apmaksājot tās naudā no Latvijas budžeta līdzekļiem.

Privatizācijas aģentūra dibināja "FeLM" 2016. gadā, lai pārvaldītu valsts prasījuma tiesības pret maksātnespējīgo uzņēmumu "KVV Liepājas metalurgs".

Līdz ar Privatizācijas aģentūras pamatkapitāla palielināšanu 4. janvārī komercreģistrā ierakstīts arī "FeLM" pamatkapitāla palielinājums par trim miljoniem eiro, tādējādi "FeLM" pamatkapitāls tagad ir 3 003 000 eiro.

Valsts AS Privatizācijas aģentūra dibināta 1994. gadā. Pašlaik tā nodrošina valsts kapitāla daļu un problemātisko aktīvu pārvaldību.

Savukārt "FeLM" galvenais mērķis ir nodrošināt valsts līdzekļu atgūšanu, pārvaldot prasījuma tiesības pret uzņēmumu "KVV Liepājas metalurgs". "FeLM" apgrozījums 2016. gadā bija 30 800, bet zaudējumi bija 167 000 eiro. Uzņēmums nodarbina vienu darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!