Foto: F64

Latvijas bokseris Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā cīņā pret ukraini Oleksandru Usiku cīnīsies no aizsardzības, pārliecināts ir pats Ukrainas sportists.

Brieža un Usika cīņa Rīgā risināsies 27. janvārī. Šī boksa cīņa būs ievērības cienīga ar to, ka notiks titulu apvienošana. Briedis aizstāvēs savu Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, kā arī centīsies iegūt Usika īpašumā esošo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) jostu.

"Ko gan es varu domāt par bokseri, kurš ir pasaules čempions? Par Brieža treniņiem es nedomāju, es domāju tikai par savu sagatavošanos cīņai," intervijā "PSB Sports" sacīja Usiks. "Es domāju, ka Briedis boksēsies kā otrais numurs. Es domāju, ka viņš neies uz priekšu, viņš atkāpsies, un man nāksies viņu presingot. Man šķiet, ka presings būs veiksmīgs."

WBSS turnīrā bokseri cīnās par Muhameda Ali vārdā nosaukto čempionu titulu. Usikam uzvara turnīrā ir svarīga arī tāpēc, ka viņš un Muhameds Ali ir dzimuši vienā datumā – 17. janvārī.

"Mans plāns 2018. gadā ir izcīnīt Muhameda Ali jostu. Man šī trofeja ir ļoti svarīga. Esmu piedzimis tajā pašā datumā, kurā Muhameds Ali. Dievs man devis iespēju piedalīties šajā turnīrā," turpināja ukraiņu bokseris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!