Foto: AP/Scanpix/LETA

Aizvadītā gada rudenī titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa laida pasaulē pirmdzimto meitu. Lepnā mamma kopā ar savu atvasi pozējusi izdevuma "Vogue" februāra numurā, kā arī sniegusi interviju, kurā atklājusi dzemdību detaļas.

Jau vēstīts, ka Viljamsas un sociālā tīklā "Reddit" līdzdibinātāja Aleksisa Ohaniana kopīgā meita Aleksisa piedzima 1. septembrī. Tenisiste intervijā atklājusi, ka dzemdības bijušas smagas un viņai pēc tām veiktas vairākas operācijas, jo viņas dzīvība bijusi apdraudēta.

Dzemdībās sācis palēnināties bērniņa pulss, tāpēc ārsti pieņēmuši lēmumu veikt ārkārtas ķeizargriezienu. "Sajūtas bija neticamas, un tad viss nogāja pavisam greizi," "Vogue" sacījusi 36 gads vecā sportiste.

Nākamajā dienā pēc dzemdībām Viljamsa piedzīvojusi elpas trūkumu. Tad atklājies, ka viņai plaušās ir izveidojušies asins recekļi.

Jaunā māmiņa nekavējoties tika pieslēgta sistēmai. Tiesa, arī tad likstas vēl nebija galā. Ievadītās zāles izraisīja intensīvu klepošanu, kuras dēļ atvērās ķeizargrieziena rēta, un dakteriem nācās glābt Serēnas dzīvību.

Galu galā tenisistei lielajā vēnā tika ievietots filtriņš, lai asins recekļi vairs nenonāktu viņas plaušās. Tāpat arī sportistei sešas nedēļas bija jāpavada gultas režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!