Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola dueti piektdien ar mainīgām sekmēm sāka, bet sekmīgi turpinaja Čehijā notiekošo Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas turnīru, Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, kā arī Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

G grupas pirmajā mačā ar septīto numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar rezultātu 0-2 (15:21, 14:21) piekāpās poļiem Mariušam Prudelam un Jakubam Salankevičam, kuri izlikti ar 10. numuru.

Piektdienas otrajā spēlē Pļaviņš/Točs sekmīgi cīnījās par izkļūšanu no apakšgrupas, ar 2-0 (25:23, 23:21) uzvarot mājiniekus Vaclavu Berčiku/Janu Dumeku.

Arī sieviešu sacensībās ar 12. numuru izliktās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Lai arī pirmajā D grupas spēlē viņas ar rezultātu 1-2 (21:17, 13:21, 9:15) zaudēja polietēm Kingai Kolosinskai un Katažinai Kocjolekai, bet otrajā mačā Latvijas sportistes ar 2-1 (21:15, 12:21, 15:11) pārspēja holandietes Sani Kaizeri un Madeleinu Mepelinku un turnīru turpinās "play off" pirmajā kārtā.

Šajā "Masters" sērijas turnīrā ar trešo numuru izlikti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri ar rezultātu 2-0 (21:13, 24:22) C grupas mačā uzvarēja ar austriešus Tobiasu Vinteru un Juliānu Herlu. Otrā spēle Samoilovam/Šmēdiņam bija par iekļūšanu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, taču tajā Latvijas vadošais pludmales sesto numuru izliktajiem beļģiem Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem, kuri izlikti ar sesto numuru. Tādējādi arī Samoilovam/Šmēdiņam turnīrs būs jāturpina ar "play off" pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!