Foto: Daina Skadmane, "Augusta novakars"
Otrdien, 16. janvārī, pulksten 17.00, mākslas galerijā "Rietumu Capital Centre" (Vesetas ielā 7) notiks izstādes "Mākslas pasaule" atklāšana, kas ir veltījums jaunai latviešu māksliniecei Dainai Skadmanei (23), kura kopā ar tēvu Jāni Skadmani gāja bojā 2013. gada 21. novembrī Zolitūdes lielveikala "Maxima" sagrūšanā (Rīga, Latvija), portālu "Delfi" informē izstādes kuratore Anda Skadmane.

Izstādē, kas ir atskats uz Dainas mākslas darbiem, kuri tapuši laika posmā no 2003. līdz 2013. gadam, aplūkojamas grafikas, zīmējumi, gleznojumi un arī daļa no nozīmīgās mākslas darbu kolekcijas – veltījums holokausta liecībām Latvijā, kuru Daina kopā ar dvīņumāsu uzsāka 13 gadu vecumā.

Daina Skadmane (1990. gada 19. marts - 2013. gada 21. novembris) kopā ar dvīņumāsu ar mākslu sāka nodarboties piecu gadu vecumā, ar saviem darbiem piedaloties dažādos starptautiskos mākslas konkursos. Viens no ievērojamākajiem māsu kopprojektiem bija pirmā personālizstāde 14 gadu vecumā "Dvīņu debija".

2003. gadā Dainas Skadmanes grafikas darbs "Christmas Skyline" ("Ziemassvētku apvārsnis") nokļuva Lielbritānijas Kornvolas hercogienes Kamillas kolekcijā, savukārt Dainas un dvīņu māsas divi mākslas darbi "Ainava" un "Rumbula" atrodas pasaulē pazīstamā Holokausta izdzīvojušā Nobela miera prēmijas laureāta, amerikāņu rakstnieka Eli Vīzela (Elie Wiesel) kolekcijā, Hovarda Gotliba Arhīva Izpētes centrā, Bostonas universitātē ASV.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!