Foto: Shutterstock
Viesnīcu ķēde "Semarah Hotels" investējusi 30 miljonus eiro jaunas dizaina pieczvaigžņu viesnīcas "Grand Poet Hotel" izveidē Rīgā, Raiņa bulvārī 5/6, ēkā, kurā iepriekš atradās Iekšlietu ministrija, informēja "Semarah Hotels" pārstāvji.

Viesnīca darbu sākusi piektdien, 12.janvāri.

Šajā ēkā iepriekš atradās Iekšlietu ministrija un 1991.gada barikāžu laika asiņainākie notikumi risinājās, kad 20.janvārī PSRS iekšlietu spēku īpašo uzdevumu vienība OMON mēģināja ieņemt ēku. Bojā gāja pieci cilvēki, kuru vidū bija skolnieks Edijs Riekstiņš, divi iekšlietu darbinieki - Vladimirs Gomonovičs, Sergejs Konoņenko - un Rīgas kinostudijas operatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne.

Dažādas iekšlietu sistēmas iestādes vēsturiskajā ēkā Raiņa bulvārī 6 strādājušas kopš pagājušā gadsimta 50.gadu vidus. No 2008.gada aprīļa Iekšlietu ministrija un vairāki Iekšlietu ministrijas dienesti sāka darbu jaunajā administratīvo ēku kompleksā Čiekurkalna 1.līnijā 1, liecina aģentūras LETA arhīvs. Latvijas Televīzijas raidījums "Ielas garumā" vēstīja, ka šī ēka celta un sākotnēji bijusi kā īres nams.

"Semarah Hotels" pārstāvji norādīja, ka ēka ir arhitektūras piemineklis, kurā ir saglabātas pēc iespējas vairāk autentisku lietu, piemēram, koka kāpnes un vēsturiskās podiņu krāsnis. Viesnīcas dizainu veidojusi zviedru kompānija "Stylt Trampoli".

"Grand Poet Hotel" vadītājs Māris Alnis informēja, ka jaunajā viesnīcā atrodas 168 numuri, tostarp grezni apartamenti. "Te viss atrodas vienuviet – restorāns jaunai un izsmalcinātai gastronomiskajai pieredzei, modernas pasākumu un konferenču telpas, plašs "Wellness" centrs, kā arī trīs SPA procedūru telpas, kas tiks atvērtas agrā pavasarī," sacīja Alnis.

"Semarah Hotels" ir Latvijā dibināta viesnīcu ķēde. Patlaban viesnīcu tīklā ietilpst kūrorta viesnīca "Lielupe" Jūrmalā, četrzvaigžņu viesnīca "Metropole" Rīgā un dizaina viesnīca Raiņa bulvārī "Grand Poet Hotel".

Kā ziņots, SIA "Semarah Hotel Management" apgrozījums 2016.gadā pieauga par 10% un bija 4,088 miljoni eiro, savukārt pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, tas nopelnīja 62 144 eiro. Viesnīcu tīkls 2015.gadā strādāja ar 3,717 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 111 378 eiro apmērā.

SIA "Semarah Hotel Management" dibināta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas privātpersona Nikita Polovinkins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!