Foto: Kadrs no filmas "Akmeņi manās kabatās"
Nacionālā Kino centra (NKC) portālā "filmas.lv" uz trim dienām tiešsaistē ievietota un bez maksas noskatāma Signes Baumanes godalgotā pilnmetrāžas animācijas filma "Akmeņi manās kabatās" (2014), portālu "Delfi" informē NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Starptautiski pazīstamās režisores filmu varēs noskatīties no piektdienas, 12. janvāra, līdz svētdienai, 14. janvārim. "Akmeņi manās kabatās" savulaik saņēmusi trīs "Lielos Kristapus" un piedalījusies vairāk nekā 70 kinofestivālos 40 pasaules valstīs.

Filma ir patiesos notikumos un dzīvesstāstos balstīts stāsts par piecām autores dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot, viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Šai skaudrajā un tai pat laikā humora pilnajā filmā Latvijas vēstures peripetijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.

Tāpat NKC atgādina, ka līdz janvāra beigām ikviens Eiropas, tai skaitā Latvijas filmu skatītājs var piedalīties konkursā "#europeanfilmchallenge" un laimēt braucienu uz Berlīnes starptautisko kinofestivālu. Šajā nedēļas nogalē papildpunktus vērtējumam varēs saņemt par filmām, kas redzētas Nacionālā Kino centra portālā "filmas.lv", tai skaitā Signes Baumanes "Akmeņi manās kabatās".

Tāpat līdz janvāra beigām, kad beigsies arī konkursa "#europeanfilmchallenge" trešā kārta, portālā "filmas.lv" var noskatīties režisora Vara Braslas filmu visai ģimenei "Ūdensbumba resnajam runcim" (2004) un vēl visplašākā spektra kinodarbus – no restaurētām padomjlaiku spēlfilmām un Latvijas Kultūras kanonā iekļautiem darbiem līdz jaunāko laiku filmām. Tiešsaistē noskatāmo filmu katalogs atrodams šeit.

Jau ziņots, ka, lai piedalītos konkursā, skatītājiem līdz 2018. gada 31. janvārim jānoskatās 10 Eiropas filmas (ieskaitītas tiek pilnmetrāžas filmas garumā virs 52 minūtēm). Tās jāreģistrē vietnē europeanfilmchallenge.eu un katrai no filmām jāpievieno arī fotogrāfija, kas pierāda filmas legālu noskatīšanos.

Konkursa punktu sistēma mudina skatītājus iepazīt kino daudzveidību, piešķirot papildpunktus par dažādiem skatīšanās aspektiem, tostarp papildpunkti pienākas arī par "mazo valstu", piemēram, Latvijas filmām. Tāpat punktus var saņemt par katru atšķirīgo izmantoto platformu – citu kinoteātri, TV kanālu, tiešsaistes platformu, festivālu u.c., tādējādi aicinot skatītājus meklēt un apzināt sev neierastus kino skatīšanās veidus. Vairāk informācijas un konkursa noteikumi šeit. Konkursa galvenā balva – brauciens uz Berlīnes starptautisko kinofestivālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!