Foto: F64
Ulla Zirne, Kendija Aparjode un pieredzējušais Inārs Kivlenieks piektdien nespēja kvalificēties Pasaules kausa sezonas septītā posma pamatsacensībām kamaniņu braukšanā.

Pasaules kausa kvalifikācija, kā ierasts notika Nāciju kausa sacensībās.

Veiksmīgi Nāciju kausā nostartēja Latvijas vadošā dāmu braucēja Elīza Cauce, kura izcīnīja trešo vietu, par 0,223 sekundēm atpaliekot no Vācijas sportistes Jesikas Tībeles, kura pirms nedēļas guva trešo vietu Pasaules kausa etapā Kēnigszē un šobrīd ir viena no pasaules labākajām junioru vecuma sportistēm.

Kaut Zirne no Cauces atpalika vien 0,2 sekundes, tas Nāciju kausā deva tikai 13.vietu, viņai paliekot pirmajai aiz pamatsacensību dalībnieču strīpas. No labāko divpadsmitnieka Zirne atpalika vien par 0,002 sekundēm.

Tikmēr vēl viena latviete Kendija Aparjode uzvarētājai zaudēja 0,690 sekundes, ierindojoties 17.vietā.

Vīru sacensībās ceturto vietu guva Kristers Aparjods, kamēr devītais bija Artūrs Dārznieks, abiem droši iekļūstot pamatsacensībās, bet pieredzējušais Kivlenieks piedzīvoja kritienu un sacensības noslēdza 34.pozīcijā. Vēl pēc trešās kontrolatzīmes viņam bija trešais ātrākais rezultāts.

Savukārt divniekiem otro vietu Nāciju kausā izcīnīja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri piekāpās vien poļiem Vojteham Hmelevskim un Jakubam Kovaļevskim. Savukārt Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča divnieku ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, tomēr šeit pamatsacensībās iekļuva pilnīgi visas ekipāžas, kas uz to pretendēja.

Jau automātiski divnieku pamatsacensībām kvalificējusies bija Andra un Jura Šicu ekipāža.

Oberhofas etapā sestdien noskaidros uzvarētājus divnieku un dāmu konkurencē, bet svētdien uz starta izies vīri, kā arī notiks komandu stafete.

Šajā Pasaules kausa etapā sākas cīņa par starta grupām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur Latviju pārstāvēs desmit kamaniņu braucējiem. Ja netiks piedzīvotas kādas veselības problēmas, no šī posma dalībniekiem uz Dienvidkoreju nedosies vienīgi Putins un Marcinkēvičs.

Pasaules kausa sezona nākamnedēļ turpināsies Lillehammerē, bet noslēgsies 27. un 28.janvārī Siguldā, kur paralēli notiks arī Eiropas čempionāts.

Latvijas kamaniņu braucējiem šī sezonas pagaidām nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici. Pagājušajā nedēļas nogalē Kēnigszē Latvija individuālajās sacensībās palika ārpus desmitnieka.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!