Foto: F64
Jaunais Latvijas skeletonists Krists Netlaus piektdien sarežģītajā Altenbergas trasē guva sesto vietu Eiropas kausa sacensībās, garantējot triumfu kopvērtējumā, kā arī Eiropas juniora čempiona titulu.

Vīru sacensībās starp pieciem pirmajiem sportistiem bija četri vācieši, uzvaru svinot mājiniekam Martinam Rozenbergeram, kamēr kopvērtējuma līderis Netlaus braucienos uzrādīja attiecīgi sesto un piekto rezultātu, kas summā deva sesto vietu, uzvarētājam piekāpjoties par 1,31 sekundi.

Tikmēr Netlaua galvenais konkurents kopvērtējumā Konstantīns Horoško no Krievijas palika vēl pozīciju zemāk. Eiropas kausa sezona noslēgsies sestdien ar vēl vienu etapu, bet Netlaus jau garantējis panākumu kopvērtējumā.

Pēc septiņām sacensībām Netlauam ir 415 punkti un Horoško atpaliek par 103 punktiem. Vienās sacensībās maksimāli iespējams tikt pie 100 punktiem.

Eiropas kauss ir trešā spēcīgākā līmeņa sacensības skeletonā vīriem, tomēr tā uzvarētājs šogad pirmoreiz ieguva Eiropas juniora čempiona titulu.

Tāpat piektdien notika Eiropas kausa sacensības dāmām, kur septīto vietu izcīnīja Endija Tērauda. Viņai braucienos bija piektais un desmitais rezultāts, bet uzvaru guvušajai vācietei Zuzannai Krēerei tika zaudēts vairāk nekā trīs sekundes.

Savukārt 13.vietā ierindojās Dārta Zunte, kura jau no uzvarētājas atpalika par vairāk nekā piecām sekundēm.

Šeit kopvērtējumā Tērauda ir septītā, bet Zunte atrodama desmitajā pozīcijā.

Vēlāk piektdien Altenbergā notiks arī Starpkontinentālā kausa sacensības, kur Latviju pārstāvēs Ivo Šteinbergs un Lelde Priedulēna. Starpkontinentālais kauss ir otrais līmenis skeletonā, atpaliekot vienīgi no Pasaules kausa.

Šī ir Phjončhanas olimpisko spēļu pēdējā atlases nedēļa skeletonā, tomēr Latvijai vairs nav reālas izredzes iegūt trešo ceļazīmi vīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!