Foto: Publicitātes foto
19. janvarī pulksten 17.30 Mākslas muzejā "Rīgas birža" sāksies mākslas zinātnieces un Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas "Māksla publiskā telpā" kuratores Helēnas Demakovas jaunais piecu lekciju cikls "No miera baloža līdz jūras briesmonim", kas ir veltīts Rietumu laikmetīgās mākslas vēsturei un aktualitātēm 20. un 21. gadsimtā, portālu "Delfi" informē Teterevu fonda pārstāvji.

Lekcijas domātas plašam interesentu lokam, bez priekšzināšanām. Tās veltītas dažādām mākslas parādībām, kuru attīstība 20. un 21. gadsimtā tiks atklāta neparastā veidā. Katra mākslas tēma attieksies uz ilgāku laika periodu - vismaz 100 pēdējiem gadiem. Lekciju cikla nosaukums aptver šo laika nogriezni – no Pablo Pikaso līdz Deimjēnam Hērstam.

"Pirmās lekcijas tēma ir "Cilvēka (un dzīvnieka) figūra vēsturē, kaislībās, vēlmēs un sadzīvē". Tā atspoguļos cilvēka (un reizēm arī dzīvnieka) figūras veidolus dažādos mākslas virzienos daudzu mākslinieku daiļradēs. Šajā lekcijā par cilvēka un dzīvnieka figūru mākslā vēstīs emocionāli tēli, - ekspresīvi vai statiski, stāstoši vai shematiski, sadzīviski vai heroiski, idealizēti vai deformēti, utt.," stāsta Helēna Demakova.

Turpmākajās lekcijās tiks izsekots abstrakcijas līkločiem, antimākslai un mākslai, kas saistīta ar masu kultūru; kā arī konceptuālajai, kontekstuālajai, politiskajai, postmoderni vēstošai un cita veida mākslai.

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!