Foto: AP/Scanpix/LETA
Mirkļbirka #NBAVote pēdējās dienās jo īpaši stingri iekrampējās aiz Kristapa Porziņģa vārda, liekot latviešiem visā pasaulē vienoties atbalstošā tvītā, patriotiskā "Facebook" ierakstā, vai uzmundrinošā "Instagram" selfijā, tērpjoties kreklā ar sesto numuru. Cerams, ka šāda vienbalsība kalpos kā labs treniņš pirms vasaras koncertiem Mežaparka estrādē.

Ja aplūkojam to, kas tad šonedēļ īsti noticis sociālo tīklu druvā, droši varam apgalvot, ka mūsu basketbolista vēlēšanas bija gada otrās nedēļas galvenā tēma sociālajos tīklos, bet teiciens "veselība pirmajā vietā" tikmēr iegūst pavisam citu pieskaņu.

Pērn sociālajos tīklos netrūka basketbola pazinēju, kuri boikotēja #NBAVote balsojumu, norādot, ka labs jau tas Kristaps mums ir, bet līdz "All-Star" līmenim viņam vēl jāpaaugas. Taču šogad ne twitterī, ne pie pusdienu galda Alojā neviens nešaubās – mūsu "vienradzim" ir jāuzspēlē kopā ar pašiem, pašiem labākajiem. Lai gan konkurss par asprātīgāko tvītu #NBAVote sakarā tika noslēgts pagājušogad ar pārliecinošu Intara Busuļa uzvaru, arī šonedēļ neiztrūka pa kādam gaumīgam tvītam šajā sakarā.

Ja Porziņģa apbrīnošana interneta dzīlēs pārsvarā norit uz pozitīvas nots, tad to gluži nevarētu teikt par teju 12 miljonus vērto e-veselības sistēmu, kas iedvesmojusi ne vienu vien interneta lietotāju dalīties savās pārdomās. Salīdzinājumam – 12 miljoni ir apmēram tikpat, cik Porziņgis nopelnījis savās trīs pirmajās NBA sezonās.

Igauņi mēdz jokot, ka latviešiem ir seši kāju pirksti, bet izrādās, ka tā nav vienīgā pazīme, pēc kuras atpazīt mūsu tautiešus ārzemēs. Savukārt paši igauņi nepalaiž garām iespēju sevi pareklamēt tīri oriģinālā veidā.

Jāpiekrīt, ka ar vienu vārda dienu nav aršana. Ja pieķeram vēl klāt Laurentija vārda svētkus augustā un Lauras godināšanu aprīlī, tad sanāks pa vienai katrā gadalaikā! Lai mums visiem vairāk svētku un lai nekad nenākas saskarties ar tik smagām izvēlēm kā Ulda gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!