Foto: F64
14. februārī pasaulē atzīmē mīlētāju dienu jeb Valentīndienu. Arī "Delfi Aculiecinieks" Valentīndienas noskaņās aicina parādīt, kādu pārsteigumu ir sagādājis mīļotais cilvēks – vai tā būtu paša darināta dāvana, veikalā nopirkts lācis, pagatavotas gardas vakariņas, sarūpēti ziedi vai arī kāds cits romantisks pārsteigums. Tāpat aicinām paust savu viedokli kopā ar pētniekiem sagatavotajā aptaujā.

14. februāri dēvē arī par Sirsniņu dienu. Tie ir mīlestības un mīlētāju svētki, kas nosaukti par godu 3. gadsimta itāliešu moceklim – mīlētāju aizbildnim. Svēto Valentīnu godina Romas Katoļu baznīcā, taču viņa vārds plaši pazīstams arī ārpus kristīgās tradīcijas.

Latvijas kontekstā 14. februāra svinēšana ir samērā jauna tradīcija – iespējams, ienākusi 20. gadsimta 90. gados. Kā šo dienu svin, un ko tā nozīmē personiski tev? Mudinām paust viedokli, atbildot uz jautājumiem, kā arī dalīties Valentīna dienas pieredzē, iesūtot reportāžu.

Reportāžā parādi un pastāsti citiem, kā esi lutināts vai lutini citus Valentīna dienā! "Delfi Aculiecinieks" mudina arī gremdēties atmiņās par ziediem un dāvanām, kas saņemtas un iemūžinātas iepriekšējos gados.

Gaidīsim arī reportāžas, kurās redzami veikali un uzņēmumi svētku rotā.

Fotoattēlu, stāstu vai video sūti, izmantojot rakstā zemāk skatāmo pievienošanas pogu. Reportāžu vari sūtīt arī uz e-pasta adresi aculiecinieks@delfi.lv. Spilgtāko reportāžu autori piedalīsies cīņā par mēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā.

Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves pētnieki turpina izzināt mūsdienu kalendāru Latvijā. Valentīna dienas aprakstus aicinām iesniegt arī Latviešu folkloras krātuves elektroniskajā vietnē "LFK jautā". Pētījums noris Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētā projektā "Stiprinot zināšanu sabiedrību; starpdisciplināras pieejas digitālā kultūras mantojuma radīšanā" (Nr. 1.1.1.1/16/A/040).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!